bruten armbåge kirurgi på barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-05
De flesta armbåge brott uppstår när barn faller på en utsträckt arm. Om barnet känner smärta efter ett fall eller svårigheter att röra armen, kan problemet vara en fraktur som kräver omedelbar medicinsk vård. Behandla barnets bruten arm så snart som möjligt är viktigt för att återställa funktion och förhindra missbildningar som barnet växer. Ett barn ortoped är den bästa personen att diagnostisera skadan och återställa armen till full funktion

Symtom på ett trasigt Elbow

Smärta. är den främsta symptom på en fraktur på armbågsleden, tillsammans med svullnad, ömhet och begränsad rörelse.

Diagnos av Broken Elbow

Läkaren kommer att använda röntgenstrålar för att avgöra vilken typ av brott har inträffat. Hon kommer också att kontrollera om det finns några blodkärl eller nerver har skadats. Eftersom ett barns ben är fortfarande växer och den skada som kan ha långsiktiga effekter, kan operation bli nödvändig.

Typer av Elbow Frakturer

Above-the-armbåge frakturer, var brottet är i överarmsbenet ben strax ovanför armbågen, tenderar att inträffa hos barn under 8 år. Det är en av de vanligaste raster och kan vara allvarliga på grund av nervskador och försämrad cirkulation.

Condylar brott uppstår på en av de beniga vreden i slutet av överarmen ben. Vanligtvis är det yttre ratten att frakturer. Denna typ av fraktur kan påverka tillväxten plattan, så det är viktigt att vara korrekt behandlade.

epikondylen frakturer på det inre benet tenderar att inträffa hos barn i åldrarna 9 och 14.

Både överarm ben och underarm ben har epifysplattor (physis) nära I slutet av ben som kan orsaka missbildningar eller avbrutits tillväxt om det inte behandlas på rätt sätt när brustit.

Chefen för underarmen ben (strålben) kan brytas av eller för stor kraft kan orsaka en fraktur.

Fracture störningen kan också uppstå när en fraktur uppstår, och de nedre och övre ben i armen inte längre anpassa ordentligt. Då, inte bara fraktur, men problemet med anpassningen måste lösas.

När operation krävs

pinnar, skruvar eller vajer kan vara nödvändigt att hålla bitar av ben tillsammans när de läker. På barn är det här operation görs under narkos på sjukhus eller kirurgi centrum. Patienten kan gå hem samma dag. En gjuten får tillämpas på barnets armbåge och måste bäras i tre till fem veckor. Range av rörelsemönster övningar kan också krävas direkt efter operationen.

Förhindra att barn armbåge Frakturer

Se till att barn har skyddsutrustning för sin verksamhet, armbågsskydd för skridskoåkning eller skateboard. Förstärka vanor att bära skyddsutrustning för sport eller lekar.

Previous:nothing Next:armsvett på grund av nervositet

Relaterade artiklar


 • testosteron för hypogonadism
 • Seroquel under graviditet
 • hur man väljer en barnläkare
 • zon diet säkerhet under en graviditet
 • Vad är den genomsnittliga puls?
 • Hur snabbt lägger löss ägg?
 • effekten av ljus på läsning
 • huvudvärk under klimakteriet
 • Hur får jag optimal hälsa på femtio år?
 • hur man undviker bekämpningsmedel i dina barns kost
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com