födelse efter klimakteriet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-25
Menopause är slutet av menstruationscykeln. Det indikerar också i slutet av ägglossning och fertilitet. De flesta kvinnor går igenom klimakteriet i slutet av 40-talet till tidigt 50-tal. För de flesta kvinnor innebär klimakteriet slutet av barnafödande. Men tack vare den medicinska vetenskapen, har reproduktion teknik gjort det möjligt för kvinnor i 70-årsåldern att bära ett barn att sikt. Medan postmenopausala graviditet (PMP) är kontroversiellt, erbjuder ett sätt för kvinnor att få barn senare i livet

Historia

Den första lyckade in vitro födelse var i England 1978. Fem år tidigare den första in vitro-befruktning skett, men embryot bara överlevt några dagar. Barn födda av provrörsbefruktning kallas ofta för "provröret bebisar", som faktiskt befruktning sker i en glasskål. I själva verket, "in vitro" är latin för "i glaset. "

Funktion

Provrörsbefruktning är den enda metoden som tillåter post-menopausala kvinnor att bli gravida och föda barn. In vitro innebär att placera äggceller med spermier utanför livmodern. Detta förfarande sker på en klinik eller laboratoriemiljö. Om befruktning sker, utvecklas ett embryo. Embryot överförs därefter till livmodern eller livmodern hos kvinnan som kommer att bära fostret. När en kvinna går igenom klimakteriet, slutar hennes kropp producerar ägg för befruktning, men hennes livmoder är fortfarande funktionella, så hon kan bli gravid med hjälp av alternativa metoder reproduktiva.

Överväganden

Eftersom kvinnor som har gått igenom klimakteriet ingen längre producera ägg, ett ägg givare behövs. Många fertilitetskliniker anlita tjänster av friska, unga kvinnor som donerar ägg via ett kirurgiskt ingrepp. Äggen används sedan av personer som vill ha barn. Med donerade ägg, har kvinna som bär barnet inga biologiska eller genetiska anslutning till fostret. Spermierna används för att befrukta äggen kan komma från den kvinnans manliga partner eller från en spermadonator. Många spermabanker finns för att hjälpa infertila par eller post-menopausala kvinnor har ett barn.

Fördelar

Den största fördelen med in vitro är att en kvinna kan få barn i alla åldrar, även efter klimakteriet. Att föda barn efter klimakteriet ger också en kvinna fler alternativ att avgöra när eller om att skaffa barn. Medan vissa människor är emot postmenopausala graviditeter, lagligt kvinnor har rätt att använda någon reproduktiv teknik tillgänglig.

Varning

Provrörsbefruktning är en mycket dyr medicinsk åtgärd. Kostnader varierar från $ 10. 000 till $ 20. 000 per förfarande. I många fall har förfarandet inte fungerar första gången, så efterföljande procedurer som krävs.
En annan möjlig fråga är flera födslar. För att öka chanserna för en fullgången graviditet, läkare implantat ofta flera embryon, och det är möjligt att fler än en kommer att överleva. Det finns dock ingen garanti för att in vitro fertilisering kommer att fungera alls.

Previous:nothing Next:långvarig hosta hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga yrsel efter att ha ätit en stor måltid
 • svälja övningar för cerebral pares
 • hur du håller din nyfödda barns miljö säker
 • hur du tar bort en pärla ur ett barns näsa
 • avkopplande hår under graviditeten
 • öra bevattning förfaranden
 • syfilis effekter på nyfödda
 • var man kan köpa piller bröst förstärkare
 • Suboxone biverkningar
 • liv efter klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com