hormonnivåerna hos kvinnor

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-05
När kvinnans hormonnivåer släpp eller skjuta i höjden, den har en djupgående effekt på hennes känslor och hennes fysiska jag. Hormoner fluktuerar kraftigt under puberteten, innan kvinnans menstruation, under graviditet, efter förlossningen och om igen under perimenopause och klimakteriet. När konjunkturförändringar störa nivåerna av östrogen, progesteron och andra hormoner påverkar detta möjligheterna för kemikalier i hjärnan, som serotonin, som styr stämningar, att fungera ordentligt, enligt Mayo Clinic.

Kontroversiella

Den medicinska samfundet vet att östrogen är avgörande för en kvinnas hälsa, även om dess fördelar är blandade när det kommer till hur den påverkar det kardiovaskulära systemet. Östrogen anses vara en kontroversiell hormon. Fortsatt forskning om fördelar och risker, särskilt när det kommer till klimakteriet och klimakteriebesvär kvinna, måste göra detta för läkare och forskare kan få fram mer information om hur det påverkar en kvinnas hjärt-kärlsystemet.

The Good

The Cleveland Clinic påpekar att östrogen minskar dåligt kolesterol (LDL) och ökar det goda kolesterolet (HDL). Östrogen absorberar också fria radikaler som kan skada kroppens vävnader och artärer och främjar blodproppsbildning, men det kan också snabba förändringar i kroppen som har motsatt effekt. Detta hormon vidgar blodkärlen, vilket gör en ökning av blodflödet, och slätar östrogen och slappnar fartyg.

När östrogen sjunker kraftigt under perimenopause och klimakteriet, läkare tror att kvinnor löper större risk att utveckla hjärtsjukdom, eftersom de inte längre skyddas av naturligt östrogen. När östrogen minskar, bygger onda kolesterolet upp och detta kan leda till utveckling av kolesterol och fett i artärerna, vilket bidrar till hjärtinfarkter och slaganfall. Som ett resultat, är kvinnor föreskrivna regelbundet hormonersättningsterapi (HRT).

The Bad

Under 2002 forskare vid National Institutes of Health (NIH) Nationella Heart, Lung and Blood Institute sätta stopp för en undersökning av Women's Health Initiative, där kvinnor har tagit kombinerade östrogen och gestagen behandling. Man upptäckte att hormonersättningsbehandling höjde risken för en kvinna att skaffa bröstcancer, blodpropp i lungorna och benen och drabbas av stroke eller hjärtinfarkt. Två år senare stoppade NIH den behandling med enbart östrogen studie som genomförs på kvinnor som genomgått hysterektomi. Man upptäckte att behandling med enbart östrogen inte minska en kvinnas möjligheter att drabbas av en hjärtattack, men klart höjde henne risken för blodproppar och stroke.

Androgener och deras roll

Testosteron är ett manligt hormon (androgen ) men kvinnor har det också. Det är det hormon som sparkar libido till handling. Om kvinnans testosteron nivåerna blir för höga kan det resultera i manliga mönster skallighet, akne, ökad utveckling av ansikts-och kroppsbehåring, en förstorad klitoris, muskelmassa, en djupare röst, omfördelning av kroppsvikt och infertilitet. Kvinnor som har polycystiskt ovariesyndrom har höga halter av testosteron. Låga nivåer av testosteron kan leda till brist på sexlust eller sexuell ointresse

"Övrigt" Hormone. Progesteron

Progesteron är ett annat kvinnligt könshormon. I själva verket är det den dominerande hormon från det att en kvinna har ägglossning varje månad tills hon börjar sin menstruation. Detta hormon spelar en viktig roll i utvecklingen av fostret liksom hela graviditeten, enligt Power-surge. com. Om en kvinna har för lite progesteron, kan hon ha problem att bli gravid. Dessutom, om hennes progesteron produktionen är otillräcklig hon kan lida av östrogen dominans eller överbelastning, ömma bröst, irritabilitet, uppblåsthet, PMS humörsvängningar och längtar efter godis.

Överväganden

Underskatta inte kraften i dina hormoner. Om du tror att dina hormoner kan vara i otakt, diskutera detta med din läkare. En del kvinnor tycker relief i naturläkemedel medan vissa klimakteriet och menopaus kvinnor väljer hormonersättningsbehandling trots riskerna. Överväga att förbättra din kost och ta en daglig vitamintillskott. Detta kan hjälpa dig att få tillbaka på rätt spår. Motion är alltid bra.

Previous:nothing Next:information om patientens hantering

Relaterade artiklar


 • var man kan köpa piller bröst förstärkare
 • naturlig behandling för cancer
 • hur man gör kramper försvinna
 • Vad är levande löss ägg?
 • jämföra laserbehandling BPH
 • livmodercancer riskfaktorer
 • fiskolja och magont
 • Kalifornien friska familjer program
 • Vanliga frågor om erektil dysfunktion
 • naturliga alternativ till klimakteriet mediciner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com