ihållande hosta hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-19
De flesta barn kommer att hosta vid olika tidpunkter under året. Hosta kan vara störande och värre, eller det kan vara en kortsiktig villkor som kommer att gå iväg på egen hand. Kroppen producerar hosta för att rensa luftvägarna och gör det möjligt för barnet att andas. Det tvingar ut allt som inte är tänkt att vara i lungorna, halsen och passager däremellan. Men om hosta dröjer sig kvar i mer än en vecka eller två, kontakta läkare, ifall det är något allvarligare händer

Vanliga orsaker

Flera faktorer kan orsaka barnet att utveckla en hosta. En kall kan ge en rinnande näsa och en rännil av slem i halsen eller övre luftvägarna, vilket orsakar en hosta som blir värre när han ligger ner. Krupp är en hosta som låter som en bark, och det i allmänhet blir värre på natten. RS-viruset har symtom på ett kallt, bara hosta blir värre och producerar ansträngd andning. RSV är vanligast under de kallare månaderna och i allmänhet inte är allvarligare än en förkylning.

Astma, allergier och Airborne Irriterande

astmatiska barn ofta hosta ganska lite, speciellt i liggande. Allergier kan skapa en hosta som lämnar intryck av en förkylning som inte någonsin att försvinna. Luftburna irriterande som rök eller starka kemiska användning i ett oventilerat område också kan leda till hosta.

Bihåleinflammation

När bihålorna är irriterad eller angripen kan slem rinna in i ditt barns hals, som genererar lusten att hosta. Andra symtom är en kronisk snuva, mörka ringar under barnets ögon och svullnader runt ögonen.

Fler allvarliga orsakerna

Om barnet andas in eller sväljer ett föremål han inte borde ha, kan det leda till en kronisk hosta. Om ett barn är utsatt för att sätta saker i munnen, och det enda symptomet han har är en kronisk hosta, har en läkare kontrollera om ett främmande föremål i barnets hals eller luftvägar. Om detta villkor inte behandlas tidigt kan det leda till lunginflammation.

Med lunginflammation, är ett barns hosta sannolikt att förvärras. Det är ofta åtföljs av feber, frossa och svårt att andas. Bronkit är en infektion i bronkernas och bör behandlas med ett antibiotikum för att förhindra komplikationer. Andra orsaker, t. ex. kikhosta eller cystisk fibros, kan övervägas om det hosta dröjer, och båda dessa sjukdomar kräver en specialist för behandling.

När man ska ringa doktorn

För det mesta, det är det T nödvändigt att söka läkare vid hosta. Men om barnet har svårt att andas, rosslar eller har blod i hans slem, ringa sin läkare omedelbart. Du behöver också få professionell medicinsk hjälp om hans feber är över 103 grader eller barnet har en hjärt-eller lungsjukdom. Om barnet är yngre än 6 år, kontakta ditt barns läkare innan du ger honom någon over-the-counter medicin för hosta.

Previous:nothing Next:nikotinersättning & graviditet

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar näsblod hos vuxna?
 • tidig debut klimakteriet hos tonåringar
 • hur man kan sänka ditt barns feber
 • allt du behöver veta för att bli gravid
 • sätt att avyttra dambindor
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • Vilka är farorna med alltför mycket blötläggning i badtunnor?
 • epidural injektion biverkningar
 • placenta previa vs abruptio
 • tecken och symtom på kvinnlig hjärtinfarkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com