information om patientens hantering

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-04
Om du är anställd inom hälsovården eller funderar på en karriär inom detta område, kanske du har hört uttrycket "patienten hantering" flyter runt under arbetsplatser, klasser för certifiering eller en praktikplats. Följande är det viktigaste i patientens hantering, hur viktigt det är att göra det säkert, den utrustning som används, hur ergonomi spelar en roll, och hur man hittar mer undervisning om ämnet

Du behöver:. .
Awareness

Patienthantering

patienthantering är helt enkelt, är de tekniker och sätt patienter flyttas från säng till säng, eller justeras i deras säng. Omvårdnad staffers oftast har att göra med rätt patient hantering tekniker, och så är i de mest riskerar att bli skadad. Patient hantering är en nödvändig del av hälso-och sjukvård, och även om detta faktum aldrig har bestridits, det säkraste sättet att göra det är fortfarande föremål för tvist i dag.

Säkerhet

Säkerheten för personal och patienter under patienthantering är den viktigaste aspekten av patientens hantering. Om personalen eller patienten är obekvämt under hantering, skador och därför passar rätt, försäkringsfordringar och Workman's ersättningar förekomma. För att minimera kostnaderna för dessa händelser och för att garantera säkerheten för både personalen och patienten, lära sig att lyfta, flytta och justera säkert är viktiga delar av utbildningen av sjuksköterskor och läkare lika. För de flesta ammande grader, är kurser i patientens hantering krävs.

Utrustning

Den senaste resurs som används för att garantera en säker hantering patienten är investeringar i dyra men effektiva lyftutrustning. Detta garanterar i allmänhet komforten för patienten, samtidigt som personalen från att bli skadade eller oavsiktligt skada sig själva eller för patienterna. Utrustning som denna ingår takmonterade liftar, sellyftar och vägg eller golvmonterad hissar.

Ergonomi

Ergonomi är läran om hur människor och deras miljö samverkar. Detta innebär studiet av hur man bäst tillverka eller designa en produkt för att göra det så bekvämt som möjligt, exempelvis med dator stolar, split, böjda tangentbord och knivskaft. Ergonomi, därför är en mycket viktig aspekt av patientens hantering. Inte bara sjuksköterskor och läkare lära sig att lyfta och flytta patienter i den mest bekväma positioner för dem och patienter, men all utrustning som anges ovan är utformade och tillverkade med ergonomi i åtanke. Detta gör användningen av utrustning som inte bara säkrare, men bekvämare för båda parter också.

Expert Insight

Om du är intresserad av det medicinska området eller är för närvarande en del av det och skulle vilja veta mer om patienthantering och säkert sätt att göra det, fråga din chef, professor eller rådgivare om eventuella seminarier eller kurser i ämnet. Säkerheten för dig själv och din framtid eller nuvarande patienter är den första prioriteringen, och ingenting är viktigare än patientens hantering när det gäller din säkerhet.

Previous:nothing Next:hur att ta hand om äldre med demens

Relaterade artiklar


 • hem drog detox metoder
 • typer av antikroppar
 • barn perifer neuropati symtom
 • Fakta om skum pepparspray
 • Hur får jag gravid snabbare efter dödfött barn?
 • spädbarn tarmproblem
 • naturlig familjeplanering & amning
 • Vilka är orsakerna till att en mjuk knöl på blygdläpparna?
 • hur man rengör mänskliga öron
 • vad som orsakar artrit hos barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com