klimakteriet och frossa

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-03
Vi har alla hört om klimakteriet och värmevallningar. I själva verket kan du ringa värmevallningar affischen barn för "förändring av livet. " Men för vissa kvinnor, frossa och kalla blixtar är lika mycket en del av klimakteriet som värmevallningar. Ofta är dessa företeelser före eller efter varandra, störa dag, stör sömnen och rent allmänt göra många kvinnor i klimakteriet eländig

baksidan

Värmevallningar i klimakteriet inträffar när hormonnivåerna fluktuerar påverkar kroppens temperatur i hjärnan, hypotalamus. När den heta blixten inträffar, blodkärlen i huden vidgas för att uppmuntra förlustvärmen. Det kan också starta en svett reaktion att kyla kroppen ner. När den heta blixt avtar och huden fortfarande är våt och fuktig, många kvinnor frossa erfarenhet och frossa, ofta lika allvarlig som den heta blixt motsvarighet.

Cold Flash

Men inte lika vanligt som en varm blixt, en del kvinnor uppleva endast en kall blixt, med eller utan svett. Det kan pågå i minuter, timmar eller dagar. För vissa, även varma drycker, varma bad eller filtar är inte tillräckligt för att lindra kylan. Ofta kommer de åtgärder som vidtagits för att lindra den kalla blixten leda till en varm blixt och en gång till frossa. Återigen är temperatur-reglerande i hjärnan att reagera på fluktuerande hormon nivåer.

Termoneutrala Zone

Robert R. Freedman, professor i psykiatri och beteendeforskning neurovetenskap vid Wayne State University i Detroit, i en artikel 2002 publicerats online av den nordamerikanska Menopause Society, beskriver en studie som tydde på en "krympt termoneutrala zon" kvinnor i klimakteriet. Den termoneutrala zonen kroppen temperatur vid vilken varken svettas eller frossa sker. När kroppstemperaturen stiger över eller under en viss tröskel, svett vi eller rysning respektive. I denna studie av symtomatisk kvinnor i klimakteriet, var frossa tröskeln högre och svettningar tröskeln var lägre, vilket minskar termoneutrala zon, så att även små förändringar av kroppstemperaturen orsakade en varm blixt eller frossa.

Utlösare

Stress , koffein, nikotin, alkohol, livsmedelstillsatser och att vara på varma platser kan alla utlösa värmevallningar som kan leda till frossa. På samma sätt kan kalla drycker, kallt väder och känslomässigt kaos utlöser en kall blixt, men det är helt möjligt att uppleva en kall blinkar när den omgivande temperaturen är varm och vice versa. Ibland, tyvärr finns det ingen trigger på alla utom din kropp förändras.

Vad göra?

Först undvika vallningar som leder till frossa genom att skära ut rökning och koffein. Undvik kryddad mat. Klänning i lager och hålla termostaten. För kallt blinkar, prova varma drycker, varma bad, tröjor eller filtar. Håll händer och fötter varma kan ofta hjälpa värma resten av kroppen. Har varma tofflor finns att du lätt kan slinka in och ut ur som din kroppstemperatur varierar. Om avsnitt blir alltför störande, var inte rädd för att se din läkare, som kanske kan förskriva läkemedel eller alternativa åtgärder för att jämna ut din kropp-temperaturen berg-och dalbana.

Previous:nothing Next:biverkningar av loestrin 24 fe

Relaterade artiklar


 • om negativa graviditetstest
 • Hur effektiv är spermiedödande glidmedel?
 • prednison effekter på barn
 • hur man undviker förkylning
 • hypofystumör & graviditet
 • hur du raka ordentligt: våtrakning
 • hur man diagnostisera mitt barn med ADHD
 • glaukom alternativ behandling
 • användning av medroxyprogesteron
 • för hemtjänst
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com