klimakteriet och trötthet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-23
Trötthet beskrivs som en ihållande känsla av sänkt energi nivåer, trötthet och svaghet, men det är inte dåsighet eller sömnighet, enligt 34-klimakteriet-symptoms. com. Trötthet kan förvärra andra fysiska betingelser som kan vara befintliga eller helt enkelt få dem att verka värre. Nästan 80 procent av alla kvinnor i övergångsåldern klagar över trötthet och detta kan göra den menopausala fas i livet ännu svårare att hantera eftersom du saknar energi

Typer

Trötthet kan leda till psykiska symtom som minnesluckor, irritabilitet, minskad koncentrationsförmåga och minskad vakenhet. Seniorfitness. com rapporter om att kvinnor i denna fas av sitt liv upplever ofta psykisk utmattning som resulterar i känslor av likgiltighet. Den fysiska symptom på trötthet inkluderar muskel trötthet och brist på energi efter att ha ätit.

Bidragande faktorer

Depression ibland uppstår när en kvinna är i klimakteriet och detta kan kopplas till trötthet, enligt Cleveland Clinic. Dessutom kan en trött och deprimerad klimakteriet sova för mycket men kan inte få god sömn. Mayo Clinic har tillagt att bristen på god sömn kan sav din energi under din vakna tid och bly, åtminstone indirekt, att känslor av förlust och sorg, som kan i sin tur leda till depression. Med andra ord är en kvinna som är full av energi förmodligen inte en deprimerad kvinna och en deprimerad kvinna är nog inte full av energi.

Effekter

Under peri-menopausala fas som föregår klimakteriet, är hormoner fluktuerar kraftigt och detta kan leda till sömnstörningar och störningar. Om du vaknar dränkt i svett från en natt svett och frossa eftersom kroppen har blivit kylt på grund av svett, detta är inte reparativ sömn och du kommer att vara trött nästa dag.

Andra överväganden

sköldkörtelrubbningar, särskilt hypotyreos (trög sköldkörtel), beskär ofta upp av kvinnor i klimakteriet. Detta villkor kan orsaka trötthet. Sköldkörteln styr din ämnesomsättning. Om denna körtel är verksamma på snigelfart, du kommer att vara trött, kan du gå upp i vikt, och du kanske upptäcker att håret blir tunt och faller ut. Detta tillstånd kräver medicinsk behandling.

Resultat

Trötthet kan vara en direkt följd av obalanserade hormoner, enligt Seniorfitness. com. Östrogennivåer dopp drastiskt när en kvinna närmar sig klimakteriet och detta kan orsaka många symtom. Östrogen är ansvarig för att upprätthålla blodflödet och korrekt kolesterolvärden, avgöra kroppsform via fett distribution samt reglering hemostas, vilket innebär att bibehålla fysisk jämvikt, enligt biologi-online. org. Om din kropp lider av hormonell obalans på grund av östrogenbrist, kan du inte anpassa sig till temperaturförändringar och andra interna och externa influenser så snabbt och effektivt som ni en gång gjorde. När din progesteron nivåer sjunka under klimakteriet, även detta kan också bidra till trötthet. Diskutera detta med din läkare. Vissa kvinnor väljer hormonbehandling (HRT), medan andra tar till naturläkemedel.

Metoden

Försök att motverka trötthet så gott du kan. Drick inte för mycket alkohol, sluta röka, eftersom detta kommer lägre östrogennivåer som redan nära utfiskning och delta i en daglig övning rutin som kommer att öka din endorfiner. Se till att du äter en balanserad kost och vid behov ta ett dagligt vitamintillskott. Få lite solljus varje dag eftersom detta kommer att öka kroppens D-vitamin innehåll, vilket ökar din energi nivåer.

Previous:nothing Next:Vilka är de viktigaste organen i skelettet?

Relaterade artiklar


 • hur är ungdomsåren skiljer sig puberteten?
 • hur man kan undvika att bli sjuk den här influensasäsongen
 • Hur det mänskliga ögat uppfattar färg?
 • lunginflammation hos små barn
 • astma ökar hos barn
 • hur för att inte bli ansträngande för ögonen medan du använder datorn
 • hälsoeffekter av flerbarnsfödsel bebisar
 • vad är steroida saponiner?
 • lösningar Medrol biverkningar
 • klimakteriet och ilska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com