långvarig hosta hos barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-25
Föräldrar är ofta förtvivlade när deras barn upplever en förlängd episod av hosta. Utfrågning ditt barn hosta kan leda till att du oroa dig, men betyder inte nödvändigtvis att det är ett allvarligt problem. Hosta hos barn är ett vanligt symptom som vanligen följer med vanligt förkylningsvirus. Långvarig hosta hos barn tillsammans med andningssvårigheter kan innebära en allvarlig bakomliggande sjukdom som bör behandlas av din barnläkare omedelbart

Orsaker

Enligt läkare och medicinsk styrelse rådgivare för Kidsgrowth. com, barn som har haft en förkylning eller återkommande back-to-back förkylningar kan lida av en långvarig hosta som kan pågå upp till tre veckor. Kroniska infektioner i bihålorna och luftvägarna, astma och allergier kan också orsaka långvarig hosta hos barn. Enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, kan barn som lider av en långvarig hosta också drabbas av post nasal drip, sura uppstötningar, en bakteriell infektion i nedre luftvägarna, en inhalerad främmande föremål, en irriterande hosta till följd av exponering att föroreningar såsom cigarettrök och kan även vara en vana hosta.

Hem Behandling

Vanliga behandlingsmetoder för långvarig hosta hos barn kan vara att placera en förångare i ditt barns rum på natten. Prova att lägga till några eterisk olja droppar, som pepparmynta, eukalyptus eller rosmarin för att ytterligare lindra hosta. Eliminera alla exponering för cigarettrök och gemensamma irriterande, såsom damm, sällskapsdjur ilska och mögel. Långvarig hosta som påverkar ditt barns sömn kan avhjälpas med kortvarig användning av avsvällande medel och hostdämpande medel. Rådgör med din barnläkare för vägledning om all användning av over-the-counter mediciner eftersom många inte är lämpliga för användning i små barn.

Professionell behandling

primär behandling för långvarig hosta hos barn bygger på den underliggande orsaken till symtomen. Långvarig hosta hos barn orsakas av bakteriella infektioner kan behandlas med antibiotika. Långvarig hosta orsakas av virusinfektioner inte framgångsrikt behandlas med antibiotika och måste driva sin kurs. Barn i skolåldern kan ha nytta av hosta suppressants, men total kontroll av hosta symptomen ofta inte garanteras. Ihållande hosta som en följd av sura uppstötningar kommer att kräva medicinering för att lindra refluxsymtom. Långvarig hosta som en följd av astma behandlas med läkemedel för att lindra bronkiell inflammation samt nebulisatorn andas behandlingar för att underlätta andningen och minska hosta. Ihållande hosta orsakad av allergi, bihåleinflammation eller efter nasal drip, kan behandlas av din barnläkare med receptbelagda mediciner för att lindra allergiska symtom, klara upp bihåleinflammation och minska nasal dränering resulterar i hosta symptomen.

Överväganden

Långvarig hosta hos barn som är vana hosta tenderar att försvinna på natten. Enligt medicinska styrelse barnläkare på KeepKidsHealthy. com, äldre barn tenderar att utveckla sjukdomen, även känd som psykogena hosta, som en följd av stress. Psykogen hosta låter som en torr, hacka hosta och kan rättas till genom en kort rättegång användning av hosta suppressants.

Varning

Långvarig hosta tillsammans med andningssvårigheter kan det betyda att ditt barn har lunginflammation. Barn med lunginflammation kan drabbas av förlängd, produktiv hosta med gröna slem som är tillsammans med andningssvårigheter. Långvarig hosta hos barn tillsammans med täta infektioner, fet, illaluktande avföring och dålig tillväxt kanske betyda cystisk fibros och bör behandlas av din barnläkare omedelbart.

Previous:nothing Next:behandling för blodig diarré hos hundar

Relaterade artiklar


 • Vad är tecken på rotavirus?
 • örter för att döda parasiter
 • övningar med Weider armborst
 • Vikten av kroppsställning
 • hur man ska behandla återkommande vaginos
 • ablation & tidig menopaus
 • duricef biverkningar
 • läkemedel som orsakar leverskador
 • hemlagad beläggning för svårt att svälja piller
 • hur man kan förhindra graviditet diarré
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com