nikotin effekter på hjärtfrekvens

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-25
Inte bara tobak ökar risken för att utveckla emfysem, lungcancer eller kronisk bronkit, nikotin du får bort en cigarett kan faktiskt påverka ditt hjärta. Detta beror till stor del på vilket sätt detta ämne interagerar med ditt blodkärl, ofta utlöser en ökning av din puls. Men förekomsten av nikotin i blodet också kan orsaka andra förändringar i kroppen som kan påverka ditt hjärta

Förträngning

När du röker tobak, eller använda någon form av produkt som innehåller nikotin, du faktiskt orsakar blodkärlen att onormalt ihop sig. Detta begränsar i huvudsak kärlväggarna, vilket skapar onödiga motstånd i blodflödet. Eftersom motståndet ökar, måste ditt hjärta arbeta så mycket hårdare för att pumpa blod i hela kroppen, höja takten i vilken ditt hjärta slår för att tillgodose systemets behov av blod, syre och andra näringsämnen.

Adrenaline

Även om detta kanske låter mer som en hormonell verkan av nikotin på kroppen, kan användningen av tobaksprodukter utlösa en ökning av adrenalin i blodet. Mer känd som adrenalin, detta hormon, som främst ansvarar för kroppslig reaktion av "kamp eller flykt," ökningar genom din kropp som din hjärna stimuleras av nikotin. Detta orsakar pulsen att stiga som en förberedelse för den händelse att antingen kamp eller flykt, även om situationen kräver varken.

Skador

Nikotin, samt andra kemikalier som finns i tobak, kan eventuellt orsaka verklig skada till väggarna i dina blodkärl, särskilt efter långvarig användning. Dessa skador kan så småningom leda till en åderförkalkning. Och mycket som förträngningar kan en ändring av flexibiliteten i dina blodkärl orsaka oregelbunden motstånd i blodflödet, vilket resulterade i en förhöjning av både blodtryck och hjärtfrekvens.

kolesterol

går hand i hand med arteriell skada är en ökning av kolesterol. I många människor kan nikotin (samt andra kemikalier som finns i tobak) orsakar en sänkning av high-density lipoprotein (HDL) kolesterolet i blodet. Ofta kallas "goda" kolesterolet, bristen på detta lipoprotein i kroppen kan orsaka en ökning av low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet. Som ni se en ökning i "onda" kolesterolet, eventuella skador längs kärlväggarna kan lätt fastna dessa feta ämnen, som orsakar plack samla sig, som smalnar av blodkärlet. När blodkärl smalnar, kommer du att uppleva minskat blodflöde som orsakar en förhöjning av blodtryck och hjärtfrekvens.

Behandling

Oavsett effekt på hjärtfrekvensen, är den viktigaste aspekten av behandling upphörande rökning. Du behöver verkligen att eliminera nikotin från kroppen för att säkerställa att andra behandlingsmetoder är verkningsfull. Om detta misslyckas för att minska din puls kan du behöva läkemedel eller kirurgiska ingrepp för att rätta till eventuella problem som nikotin (eller rökning) har orsakat din kärlväggarna. ACE-hämmare, betablockerare, kalciumantagonister och kolesterol hämmare absorption är förmodligen några av de vanligaste läkemedel som används för att sänka högt blodtryck eller högt kolesterolvärde, även som ett resultat av nikotin användning. Operationer kan omfatta en förbikoppling av den skadade artären eller inläggande av stent för att vidga de drabbade blodkärlet.

Previous:nothing Next:födelse efter klimakteriet

Relaterade artiklar


 • Graviditet & cervikal dysplasi
 • hur man undviker förkylning
 • sätt att stoppa snarkning
 • hur du kan skydda ditt barn från H1N1
 • smittsamma och icke smittsamma sjukdomar
 • djur hudsjukdomar
 • Hur vet man att ta över dosering en föräldrar mediciner
 • homeopatisk behandling för sklerodermi
 • vilket preventivmedel kommer att göra dig upp i vikt?
 • hur man får läkaren att lyssna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com