optisk migrän orsakar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-31

Optic eller okulär migrän

okulär eller optisk migrän är en term som används för att beskriva vanlig migrän auror och mer allvarliga tillstånd, såsom symtom på stroke eller en näthinneruptur. Under en optisk eller okulär migrän, eller konventionella migrän aura, du ser blixtar, sicksack mönster av svart och vitt ljus, fläckar binda eller stjärnor i fem till tjugo minuter. Du kanske inte kan köra i några minuter eller missar en del av en presentation i klass, men symptomen är inget att oroa sig.

Detta tämligen obetydlig optiska eller okulär migrän drabbar båda ögonen. Okulär migrän beskrivs som händer dem som har haft minst ett helt konventionell migrän. En konventionell migrän är erfarenheten av en visuell aura följt av en svår ensidig huvudvärk och ljuskänslighet, det kan avta i illamående och kräkningar. Den okulära eller optisk migrän är kortvarig och kan även producera en mängd känslor, såsom domningar, stickningar i ansiktet eller en extremitet, förvirring eller talsvårigheter eller språk. Den svår migrän huvudvärk uppträder vanligen inom en timme från den optiska aura.

Orsaker

Migrän huvudvärk är tre gånger vanligare hos kvinnor än hos män. En familj historia av migrän är en prediktor för optiska eller okulär migrän. Migrän kan vara förvärrats, eller orsakas av, hormonella förändringar på grund av graviditet, menstruation eller klimakteriet. Optic eller okulär auror migrän har varit knuten till rökning, p-piller, hormonbehandling eller högt blodtryck. Kvinnor som har migrän löper en något ökad risk för stroke. Sambandet mellan stroke och migrän kan bero på förändringar i blodkärlen eller blodflödet i hjärnan.

En okulär eller optisk migrän kan vara en reaktion på stress. Kombinationer av livsmedel som du äter påverkar nervbanor och kemikalier i hjärnan och gör dig mer benägna att ha en optisk eller okulär migrän. Alkohol, allergier, kan brist på sömn, motion och hoppa över måltider öka förekomsten av migrän. Livsmedel som behandlas med konserveringsmedel, choklad, mjölkprodukter, mononatriumglutamat, bacon, korv, salami, konserverat kött och koffeinhaltiga drycker kan öka dina chanser att få okulär eller optiskt migrän.

Allvarliga okulära Migrän

Skillnaden mellan okulär eller optiskt migrän och ett mer allvarligt tillstånd är att de övergående synförlust i okulär eller optiskt migrän i båda ögonen i stället för bara i ena ögat, vilket sker i de mer allvarliga tillstånd. Opthalmologic undersökning under en migränattack behövs för att se om villkoret är en mer allvarlig stroke eller en näthinneruptur. Förlust av perifera seendet med återstående central vision, som kallas tunnelseende, resultat från glaukom eller retinitis pigmentosa, en ärftlig sjukdom, och kan bli följden av en stroke.

Retinal tårar på grund av skada eller normalt åldrande producera optiska eller okulär migrän. Skräp kastas in i ögat eller ett slag mot huvudet är tillräcklig skada för att koppla bort en näthinnan.

gellike glaskroppen som fyller ögat och är normalt sitter längs synnerven står i kontakt med näthinnan. I det normala åldrandet blir gelen flytande och flytande. Vanligtvis efter 60 års ålder, sipprar vätskan glaskroppen bort från synnerven och drar på näthinnan, som producerar blinkande ljus i hörnet av synfältet. Denna åldrandet ger ibland en näthinneruptur.

Retinal tårar måste behandlas med laserkirurgi för att förhindra en näthinneavlossning.

Previous:nothing Next:vad som orsakar kvinnligt lukt?

Relaterade artiklar


 • svälja övningar för cerebral pares
 • dryck vattenrening
 • tecken och symtom på nedre extremitet kärlsjukdom
 • tecken på bröst infektion
 • hur man behandlar en panna skada med ögonsvullnad
 • testosteronbrist syndrom terapi
 • hur man sparar pengar och sänka kostnaderna på läkarmottagningen besök
 • hur man skär kostnader om receptbelagda läkemedel
 • Hur snart kan du berätta vilket kön barnet är?
 • typer av reproduktiv hälsovård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com