perimenopausal test

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-31
Om livet var enkelt, kan du gå till läkaren, få ett test, och vet definitivt att du närmar klimakteriet eller faktiskt i klimakteriet. Vi vet alla, är dock att livet inte enkelt, och en diagnos av klimakteriet är inte så klappat och som vi vill. Det finns ingen test för att säga yay eller nej, men det finns flera indikatorer som tillsammans kan berätta för dig och din läkare att du perimenopausal

Definitioner

Enligt Dorland's Illustrated Medical Dictionary är perimenopausen tiden strax före och strax efter menopaus. Det låter kort och koncist, men den kompletta perimenopausal staten kan senaste 10 till 15 år. Det är faktiskt en kvinnas övergången till klimakteriet, definieras av Mayo Clinic som "permanent slutet av menstruation och fertilitet. " När en kvinna har inte haft en period för 12 månader, anses hon vara menopausala.

Medical History

När du besöker din läkare om dina symtom, kan hon fråga dig i vilken ålder din mamma eller mormor gick igenom klimakteriet, eller om de hade symtom som liknar de du upplever. Riskfaktorer, till exempel om du röker, har haft ett barn, eller har haft en total hysterektomi (borttagande av livmodern och äggstockarna), kan alla faktor till att utesluta perimenopause eller som hjälpmedel vid diagnos av den.

Symtom

Likaså dina symptom, eller brist på sådan, är också viktiga för att avgöra om du är perimenopausal. Är dina perioder blir oregelbunden? Har du värmevallningar? Har du varit lynnig eller deprimerad? Sömnproblem, urinblåsa och vaginala problem, och förändringar i libido kan också vara tecken på uppkomsten av klimakteriet. Men en del av dessa symtom kan efterlikna eller ange ett annat tillstånd, t. ex. hypotyreos.

Laboratorietester

Det finns inga definitiva "perimenopausal test," din läkare kan kontrollera halter av hormoner i blodet. FSH (follikelstimulerande hormon) och LH (luteiniserande hormon) kommer att stiga när en kvinna går in i klimakteriet. Hos kvinnor som kan vara klimakteriet kan variabel hormonnivåer inte vara en pålitlig indikator och dessa tester kan upprepas efter ett par månader. Din läkare kan också beställa sköldkörtelfunktionen vid utförda tester eftersom klimakteriet och sköldkörteln kan ha liknande symptom.

Hem Tester

Det finns en mängd billiga, FDA-godkända tester för hemmabruk tillgänglig som kommer att mäta nivån av FSH i din urin. Ett positivt test är dock inte diagnostik av klimakteriet och bara indikerar att du eventuellt kan i ett skede av klimakteriet. Du bör inte fatta beslut om fruktsamhet bygger på dessa tester för hemmabruk, och ett positivt test ska bekräftas av din läkare. Likaså bör ett negativt resultat vid fastställandet av klimakteriet symtom snabbt ett besök till din läkare.

Previous:nothing Next:graviditet och fostrets hjärtslag

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med Mirena spiral?
 • kan bröstimplantat orsaka cystor?
 • Hur läkarna testa om ett barn har tillägga?
 • dålig reaktion på tetanusvaccin
 • sojamjölk allergiska symtom
 • doula tips för att starta arbete
 • hur du kan hjälpa ditt barns vikt
 • barn med knäsmärta
 • Hur får jag optimal hälsa på femtio år?
 • salmonella hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com