progesteron nivå ägglossning symtom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-05
I mitten av din menscykel --- cirka 14 dagar efter början av din senaste mens och 14 dagar innan din nästa period-du kan uppleva en skarp smärta i antingen din nedre högra eller nedre vänstra delen av buken. Detta kan vara en indikation på att du har ägglossning. Denna smärta kallas Mittelschmerz, som är det tyska ordet för mitten av cykeln smärta. Denna smärta är mycket vanlig i vissa kvinnor, enligt Fertilitynetwork. org. Smärtan är faktiskt ett gott tecken eftersom det betyder att du har ägglossning. Smärtan kan du också vet att detta är din fertila tid av månaden. Ägglossning är den tid i din menscykel när östrogen steg åt sidan och progesteron steg upp och gör sitt jobb

Process

progesteron och östrogen snabbt din kropp att utveckla vävnad och endometriecancer (livmoder) blodflödet i förberedelse för en graviditet. Om en graviditet inte inträffar, dessa hormon sjunker kraftigt som gör att blodflödet till livmodern. Detta gör att slemhinnan i livmodern att försämras och skjul, vilket resulterar i en menstruation. När progesteron och östrogen nedgång, utlöser detta cykeln för att börja om på nytt och uppmanar produktionen av andra fertilitetshormoner inklusive gonadotropinfrisättande hormon (GnRH) och follikelstimulerande hormon (FSH), som instruerar dina äggstockar att starta mognadsprocessen alla om igen.

Body Värmer upp

När du har ägglossning och progesteron nivåerna ökar, ger detta kroppen att skapa en lämplig värd miljö i livmodern för att hysa en graviditet. Progesteron värmer kroppen och ökar din basala kroppstemperatur, även om du kanske inte märker att du mår varmare. Men för de kvinnor som spårar sin ägglossning i ett försök att bli gravid ta sina basala kroppstemperaturen att ta reda på när de är fertila.

Bra nivåer

När ägget släpper en follikel det blir en gulkropp och det producerar progesteron. Även progesteron nivåer kan variera beroende på den enskilda, Fertilityplus. org noterar att en progesteron nivå över 3-6ng/ml indikerar ägglossning. Men många läkare vill se en nivå på över 10 i ett naturligt kretslopp och en nivå över 15 hos kvinnor som tar mediciner för att inducera ovulation. När en kvinna tar medicin för detta ändamål, kan detta orsaka henne att släppa flera ägg, vilket kommer att göra henne progesteron nivå ganska hög.

När är låga

Om din progesteron nivåerna är låga, kan du ha svårt att få gravid, enligt Fertilityplus. com. I själva verket kan du ha en period utan ägglossning och detta kallas anovulation. Ingen progesteron produceras så det är osannolikt att du kommer att känna mitten av cykeln smärta eftersom du inte har ägglossning. När ägglossning inte inträffar och progesteron produceras inte, kan detta leda till östrogen överbelastning, som kan orsaka svåra PMS-symptom. När progesteron gör sitt jobb, det håller östrogennivåer i schack.

Andra möjligheter

Andra symtom på lågt progesteron inkluderar muskel-och ledvärk, urininkontinens, svullnad, extrema humörsvängningar, viktökning, irritabilitet, oförmåga att koncentrera sig, yrsel och sömnlöshet. Du kan också uppleva förändringar i aptiten, vaginal torrhet, kyla frossa, nattliga svettningar, värmevallningar, urinvägsinfektioner och blåskatarr. Dessutom, om din progesteron nivå är otillräcklig, kan du ha rikliga menstruationer, anbud bröst, muskelknutor och oregelbundna menstruationscykler.

Previous:nothing Next:hormonnivåerna hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • vad som påverkar hjärtfrekvens
 • den bästa dieten utan motion
 • bröst knopp utveckling tecken
 • fiskolja och magont
 • Medicare receptbelagd medicin förmåner
 • hur man förebygger astma hos barn
 • oregelbunden andning hos barn
 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • Vilka är fördelarna med god hjärthälsa?
 • stamceller behandling för lupus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com