strategier för sjukvårdsorganisationen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-23
Sjukvårdsorganisationen består av förbereds för sjukdom, att veta vad du gör om sjukdom slår till, och vidta åtgärder för att förhindra det i första hand. Dessa mål kan nås för alla. Livsstilsförändringar, ett par enkla steg i taget, kan ge dramatiska förändringar i hälsa och välbefinnande

förebyggande av sjukdom

Förebyggande av sjukdom är lättare än att hantera sjukdom när den väl tar tag. Ta för vana att tvätta händerna ofta, när som helst de kommer i kontakt med delade ytor, eller om de känner oren. Håll dig på avstånd från dem som är sjuka för att förhindra spridningen av smittsamma sjukdomar. Få lite frisk luft. Förkylningar och influensa är vanligare i kallare månader sedan folk är inomhus. Om du är den som är sjuk, stanna hemma från arbetet eller skolan så att du inte sprida dina bakterier. Om du har haft en sjukdom med feber, rekommenderar Centers for Disease Control borta från andra förrän du är feber fri i 24 timmar, du är inte feber fri om du tar febernedsättande medicin. Influensa vaccin finns tillgängliga för förebyggande av vissa influensavirus. Andra åtgärder för att stanna bra, särskilt för att hålla ditt hjärta och blodkärl friska, äter en kost som innehåller mycket frukt och grönsaker. Daglig motion är viktigt för att bibehålla god hälsa. Det behöver inte vara ett strukturerat träningsprogram. Alla typer av fysisk aktivitet är bra för dig och kan skydda din hälsa.

Behandling av sjukdomar

När sjukdom slår till, rådfråga din läkare. Om du är osäker på om du ska ses, ring din läkarmottagning och fråga. Det finns sjuksköterskor och andra som kan svara på dina frågor även om ett kontor besök inte är nödvändig. I de flesta fall är tidig behandling den mest effektiva. Innan du blir sjuk, se till att ha ett register över mediciner du tar och anledningen till att du tar dem samt en lista på läkare du ser och apotek som används. På så sätt är som saknas information lättare finns, speciellt om du är på sjukhus. En nyckel till att få bra vård är att vara specifik när du beskriver dina symtom. Dessutom nämna något du tycker är viktigt. Det kan vara nyckeln till att hjälpa läkaren korrekt diagnostisera ditt tillstånd och behandla det på lämpligt sätt.

Stress Management

Enligt Benson-Henry Institutet för Mind Body medicin vid Massachusetts General Hospital, "Aktuella studier visar att stress eller ångest kan ha en betydande effekt på uppkomsten, kursen, och förvaltningen av många , om inte alla, sjukdomar. " Det är vettigt att lära sig att hantera eller minska stress för att hålla sig frisk. Friska åtgärder som motion och massor av sömn hjälpa till att förebygga stress, men när det gäller frågor som redan finns, det finns hjälp. Först identifierar de saker som orsakar betydande stress i ditt liv. Undvik dem om möjligt. När detta inte är möjligt, se om du kan ändra din inställning. Till exempel håller en trevlig bok med dig för de gånger som du måste stå i kö. Kompromiss, om nödvändigt, i en situation med en annan person. Vara mer bestämd. Artigt tala för dig själv om du kränks på något sätt. Känsla av kontroll är en viktig bidragande orsak till stress.

Previous:nothing Next:graviditet och Gerd

Relaterade artiklar


 • duphaston biverkningar
 • hur man kan bli av period kramper i en timme
 • diagnos av utvecklingsstörning
 • hur du kan hjälpa dina barn att övervinna mardrömmar
 • prostataoperation & smärta
 • diet för hypertyreos
 • hur man undviker bekämpningsmedel i dina barns kost
 • diet planer för unga tonåringar
 • vad är orsakerna till frekventa kräkningar hos barn?
 • vad minskar och ökar hjärtfrekvensen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com