vad som orsakar onormalt cellprov?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-15
De flesta kvinnor bör ha en Pap smear utförs av sin läkare åtminstone vart tredje år, med början inom tre år efter starten av sexuell aktivitet och fortsätter genom 70 år. Enligt American Association Graviditet, hade kvinnor över 70 år som inte har några onormala Pap resultat inom de senaste 10 åren löper mycket liten risk att utveckla livmoderhalscancer

Du behöver:. .
Ansökningsblanketter
Penna.
Bevis på inkomst.
Bevis på uppehållstillstånd.
Bevis av funktionshinder.

Vad är ett cellprov?

En Pap smear är en smärtfri test som identifierar onormala förändringar i cellerna som omger livmoderhalsen. University of Michigan förklarar att under ett bäcken examen, kommer den behandlande läkaren pinnen några celler från livmoderhalsen, som kan ses under mikroskop av en labbtekniker. Onormala resultat kräver oftast en uppföljning cellprov och behandling vid behov.

Infektion och inflammation

vita blodkroppar som dyker upp i ett cellprov visar på inflammation, enligt FamilyDoctor. org. Förekomsten av inflammation innebär vanligtvis att det finns någon typ av infektion --- vanligen bakterier eller jäst. Antibiotika och en uppföljning cellprov behövs vanligen för att kontrollera att infektionen har lösts.

Genital herpes och Trich

Förekomsten av genital herpes kan ge ett avvikande resultat i ett cellprov. Herpes är en sexuellt överförbar sjukdom (STD) som orsakas av HSV-1 eller HSV-2 virus. Herpesviruset betecknas med öppna sår och blåsor i underlivet. En annan typ av STD som kan producera ett avvikande resultat på Pap smear är trichomoniasis eller "Trich", som orsakas av Trichomonas vaginalis protozoer. Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), förekomsten av trikomonasinfektion gör en kvinna mer mottagliga för hiv (humant immunbristvirus), som är det virus som orsakar aids (förvärvat immunbrist syndrom).

HPV

HPV (humant papillomvirus) är sexuellt överförbara och kan leda till sjukdomar såsom genitala vårtor. HPV är namnet används för att beskriva en ständigt ökande lista med över 100 olika stammar av infektion. Många kvinnor är inte ens medvetna om att de har kontrakterat HPV tills de har ett cellprov eftersom det tidiga stadiet av viruset inte alltid ger symtom. Kvinnors Health. gov förklarar att en HPV-virus som inte kan lösa själv kan börja orsaka abnormaliteter i cellerna i livmoderhalsen. HPV är den vanligaste orsaken till cancer i samband med livmoderhalsen.

Pre-cancerceller

Pre-cancerceller identifierats i en Pap smear kommer att ge ett avvikande resultat. Dysplasi är den term som används för att beskriva pre-cancerceller som ännu inte har invaderat några omgivande vävnad. Skivepitelcancer intraepitelial lesion (SIL) beskriver lågvärdiga förändringar i cellerna i livmoderhalsen som kan tyda på pre-cancer. National Cancer Institute visar att en tredje typ av cell som kan dyka upp på ett cellprov kallas cervikal intraepitelial neoplasi (CIN), som betecknar förekomsten av onormal vävnad celler som omger halsregionen.

Previous:nothing Next:hur man kan förhindra bröstvävnad från hängande

Relaterade artiklar


 • skallskador hos barn
 • effekterna av mobiltelefoner på ofödda barn
 • polyper efter klimakteriet
 • vad är orsakerna till plötslig blodtrycksfall?
 • kirurgisk behandling av cervikal dysplasi
 • biverkningar av Depo prevera
 • flickor knäproblem
 • grundläggande fakta om preventivmedel
 • tecken och symtom på perimenopause
 • lakterande bröst anatomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com