vad som orsakar radialisnerven neuropati?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-18

radialisnerven Neuropati

nervus radialis är den nerv som löper ner på baksidan av armen, genom triceps muskler och i handen. Det ger också handleden till flex och tillåter handled och hand för att känna känslor som varmt och kallt. Neuropati uppstår när det finns skador på en nerv och nerven är inflammerad, begränsa normal funktion.

Skadan är skedd

Hur kan radialisnerven skadas? Enligt University of Maryland Medical Center, finns det ett antal villkor eller omständigheter som kan skada nerv, som tryck på nerven från hängande armen över ryggstödet på en stol eller sova i en konstig position där armen var fast . Andra orsaker är det passande namnet "Lördag natt pares", som klämmer nerven under långa perioder (när du sover bort det) och felaktig användning av kryckor, så att nerven komprimeras.

Symtom

symtom på eventuell nervskada bland annat att ha svårt att vrida eller böjning handleden, en brännande känsla längs hela radialisnerven, stickningar, att inte kunna förlänga armen, muskelsvaghet och en tendens att tappa saker från det drabbade handen. Andra symtom är svaghet fingrarna och handleden och smärta längs de drabbade nerven.

diagnostiska tester

Flera tester skall köras för att bekräfta en diagnos av radial aldrig skada. Dessa inkluderar en nerv biopsi där läkaren tar en liten bit av nervus radialis i handleden (med lokalbedövning) för att leta efter skador och en nervledning test som visar läkaren hastigheten på signalen går genom nervus radialis. Den nervledning testet görs vanligtvis samtidigt som en elektromyografi (EMG), när en mycket tunn tråd sätts in under huden och in i muskelvävnaden i anslutning till nervus radialis. Detta visar läkaren hur mycket elektrisk aktivitet i musklerna.

Kirurgiska behandlingar

I allmänhet finns inga interventionsstudier behandlingar eller operationer som behövs. Nerven kommer sakta återhämta på egen hand för det mesta, enligt en artikel i "The New York Times," ger utfällning orsak inte längre gäller. Med andra ord, så snart benet in eller trycket på nerven avtagit, bör du inte ha några ytterligare problem med din radialisnerven. I sällsynta fall operation ta bort äggstockarna eller massorna som kommer att fortsätta att påverka radialisnerven kan vara det bästa behandlingsalternativ.

ej kirurgiska behandlingar

Over-the-counter analgetika (ibuprofen eller paracetamol) kan hjälpa till med lindrig smärta, ibland läkare kommer att ordinera starkare smärta läkemedel. Tar orala steroider för att minska svullnad av nerv-och nerv slida (myelin) och använder ett stag för att stabilisera din hand och handled för att öka funktionaliteten är vanliga behandlingar. Vid behov kommer din läkare rekommendera sjukgymnastik för att återställa full rörelse och den drabbade extremiteten.

Previous:nothing Next:antihistamin och prostataproblem

Relaterade artiklar


 • sjukdomar orsakade av svamp
 • hur man gör kramper försvinna
 • hem vattenrening
 • skallskador hos barn
 • Hur lång tid efter en period kan du bli gravid?
 • Hur länge kan blindtarmsinflammation symptomen?
 • kiropraktisk behandling vid fibromyalgi för nerverna i korsbenet
 • Vilka är de behandlingar för hyperemesis?
 • testosteron för hypogonadism
 • graviditet med trillingar zon diet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com