vård manager arbetsbeskrivning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-28
En professionell äldreomsorg Manager är ett hälsa och mänskliga tjänster specialist som hjälper familjer som vårdar äldre anhöriga. Vården chefen är utbildning och erfarenhet av något av flera relaterade områden, exempelvis sjuksköterskor, gerontologi, socialt arbete
eller psykologi. De har en särskild inriktning på frågor till åldrande och äldreomsorg

jobb

vård manager hjälper äldre vuxna för att uppnå sin maximala funktionella potential och ger i allmänhet ett hem bedömning, prata med den äldre och familjemedlemmar. Sedan skapar hon en vårdplan.

Vårdplanen omfattar resultaten av den bedömning, förslag till åtgärder, och remisser för lokala resurser. Ofta kommer familjen vet inte resurser eller möjligheter som finns. De kan leva långt från de högre de är oroliga. Familjen är inte skyldig att genomföra någon del av vårdplanen.

Varför bryr chefer är bra

En vård chef ger en professionell bedömning av behov och önskemål den äldre personen. Han hjälper till att hitta gemenskap resurser för att möta dessa krav. En vård manager kommer ofta medverka till att ordna för tjänsterna.

Hon kommer att ge löpande bedömningar till familjen. Den äldre förmågor och funktioner behöver övervakas eftersom tiden går, med justeringar för eventuella ändringar. Hon kommer att hjälpa till med ett bostads-placering om det blir nödvändigt.

Krav

Legitimerade sjuksköterskor licensierad kliniska socialarbetare, och personer med certifiering i gerontologi eller master i socialt arbete grader är eventuellt det mest sannolikt att få tjänster som vård chefer. Vissa vård chefer i privat praktik. Deras utbildning och erfarenhet varierar mycket, även om de har kunskap om lokala resurser.

Att kunna kommunicera effektivt i tal och skrift är nödvändiga färdigheter.

Uppgifter

Care chefer har flera huvudsakliga verksamhet. Deras insats på uppdrag av en klient börjar med att ge en heltäckande bedömning. Bedömningen, vanligen baserade på en lång konversation med den äldre och medlemmar av hans familj, kommer att omfatta medicinska, sociala, psykologiska och miljömässiga faktorer. Viktiga bland dessa är en genomgång av de ledande s dagliga aktiviteter status, såsom bad, påklädning och överföra från säng till stol. Problem med minne, tal, syn och hörsel är också noteras.

Vård chefens nästa uppgift är att utarbeta en omfattande vårdplan som ges till kunden och familjemedlemmar. Planen innehåller åtgärder som vidtagits och de resurser i samhället krävs för att genomföra rekommendationerna.

När planen inleds, är omsorgen chef som ansvarar för övervakning av förändringar i klientens ställning och rapportera om dem regelbundet.

Slutsats

Care chefer kan spela en betydande roll i samhället vård av äldre och hans familj. Vården chefens förmåga att bedöma sin klients situation, upptäcka lämpliga resurser och kommunicera sina rekommendationer effektivt gör henne till en viktig hjälpare på ett korrekt stöd för sköra äldre personer.

Previous:nothing Next:rotavirus i spädbarn

Relaterade artiklar


 • tre sjukdomar orsakade av rökning
 • tecken och symtom på perimenopause
 • kolon rengöra & graviditet
 • antihistamin och prostataproblem
 • Trichotillomani hos barn
 • Varför tar det så lång tid att bli gravid?
 • hur förslaget födelse planer för förlossning
 • prostata hälsa näring
 • vad barnläkare göra
 • kan jag bli gravid en dag efter min tid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com