Vad är Zoloft effekter på ett foster?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-04
Zoloft är en selektiv serotoninåterupptagshämmare (SSRI) används främst som ett antidepressivt läkemedel. Kvinnor som väntar barn är ofta uppmuntras att sluta ta SSRI och andra mediciner under graviditeten, eftersom det finns lite information om effekterna av narkotika på foster. Men vissa kvinnor anser fortsatt stabil behandling med antidepressiva läkemedel under graviditet för att förbli frisk

Graviditet Klass

Zoloft är i Food and Drug Administration graviditet klass C och bör endast användas om fördelarna kraftigt överväger de eventuella riskerna. Även grundlig kliniska studier finns inte på gravida kvinnor, har SSRI som Zoloft satts i samband med missbildningar och andra efter leverans komplikationer i toxicitetsstudier på djur. Till exempel har i råtta och hund, dödfödda födslar och tidiga dödsfall inträffade

Komplikationer

Zoloft har dokumenterat negativa effekter hos barn vid födseln, några av dessa komplikationer är. Svårighet att andas eller utfodring, irriterad stämning och nedsatt eller överdriven muskeltonus och rörelse. Dessa reaktioner kan vara biverkningar av läkemedel eller till återkallande av läkemedel, och de är oftare noterades när Zoloft används senare i graviditeten, närmare tidpunkten för leveransen.

Potentiella risken

Dokumenterad förekomster av ihållande pulmonell hypertension (PPHN) vid födseln kan ha samband med SSRI i allmänhet och med Zoloft i synnerhet. PPHN, en typ av hjärta och lungor sjukdom, kan leda till komplikationer och även dödsfall.

Spekulationer

Det är möjligt att SSRI, inklusive Zoloft, kan orsaka missfall under graviditeten eller ändrats beteendemässig utveckling eller problem med blödningar hos spädbarn som var exponerade för läkemedlet som ett foster. Emellertid har dessa föreningar inte dokumenterats eller grundligt studerat som i början av 21-talet.

Expert Insight

I September 23, 2009 frågan om "British Medical Journal," LH Pedersen och kollegor rapporterade en låg men bestämd ökning av prevalensen av septal hjärtmissbildningar hos spädbarn som exponerats för SSRI under fosterstadiet, tidigt i moderns graviditet. Den största föreningen noterades med Zoloft, snarare än med de studerade andra SSRI, Celexa eller Paxil.

Previous:nothing Next:hur man träna efter ett kejsarsnitt

Relaterade artiklar


 • hjärnstrukturer & deras funktioner
 • Orsaker till en huvudvärk i bakhuvudet
 • naturlig behandling för cancer
 • den bästa viktminskning medicin
 • mastoideus öroninfektion
 • information om patientens hantering
 • hur man ska leva för att vara 100 år ung
 • hur man gör kramper försvinna
 • Vilka är farorna med Mirena spiral?
 • vad som orsakar onormalt cellprov?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com