akut vård för barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-24
Akut vård för barn bör inriktas på ABC's of hjärt-lungräddning tekniker. ABC's är: luftvägar, andning och cirkulation. Barn har unika behov och utmaningar på grund av mindre, underutvecklat anatomiska strukturer och fysiologiska system. Speciell omsorg behövs för att upprätthålla fri luftväg, säkerställa adekvat andning och effektiv cirkulation. Barn är bättre på att kompensera än vuxna patienter i ett tidigt skede av nöd, men går in i en snabb nedgång ofta utan förvarning. Förebyggande och tidiga insatser är därför nödvändiga delar av akut vård för barn

öppna luftvägar

Det första steget i akut vård för barn är att bedöma luftväg. Om en akut situation uppstår från en bevittnade händelsen, kan barnets luftvägar öppnas av huvud-tilt chin-lift metod. Var noga med att inte överanstränga barnets hals. Barnens tracheas eller luftrören, som löper från bak i munnen till lungorna, är mer flexibla än vuxna. Barnets luftvägar kan stängas av om halsen är hyperextended. Du bör placera huvudet i "sniffa"-läge --- detta är en mild chin-lyft som efterliknar rörelsen barnets huvud skulle göra om han bara hade sniffat något.

Fri luftväg

När luftvägarna har öppnats, bör du öppna munnen genom att dra ner på underkäken med tummen och pekfingret inlindat på toppen och botten av hakan. Du kan sedan utföra en visuell luftvägarna kontrollera om något synligt blockerar luftvägarna. Gör aldrig en blind finger svep, som sveper över baksidan av halsen med fingret för att söka efter en blockering. Detta kan resultera i att driva en osynlig objekt längre ner i luftvägarna.

Airway Överväganden

Om en akut situation uppstår från en unwitnessed händelse eller barnet har drabbats av en huvud-eller nackskador, tycker inte om huvud-tilt hakan -lift metod för att öppna luftvägarna. En bygel dragkraft krävs för att öppna luftvägarna och kommer inte att förvärra en eventuell ryggmärgsskada. En bygel dragkraft kan utföras genom att placera fingrarna på kantiga delar av underkäken nedanför öronen. Tryck käken framåt. Ofta måste käken hållas i sitt läge tills vidare insatser kan skapa fri luftväg.

Andning

Andning som är tillräcklig för att upprätthålla liv skiljer sig från alla gamla andas. Barns normala skattesatserna andning varierar från 15-till-50 andetag per minut, beroende på barnets ålder. Under akut-vård situationer kan andningsfrekvens öka eller minska utöver det normala. Vid bedömningen andas, bör du leta efter en lika uppgång och fall i bröstet, lyssna efter onormala andningsljud som snarkar eller väsande andning och leta efter användning av tillbehör muskler. Otillräcklig andning kan orsaka nasal fackling eller retraktioner, särskilt hos små barn. Retraktioner uppstå när magmusklerna används under utandning.

Otillräcklig andning kan få hjälp med konstgjord andning med en ficka mask eller bag-ventil mask. Syrgas.

Cirkulation

bedöma förekomsten av en akut pediatrisk patient: kontroll för en puls. Du bör först kontrollera om en radiell puls-pulsen som finns på insidan av handleden. Om ingen radiella puls kan upptäckas, bör du kontrollera om en halspuls. Den halspuls kan hittas på vardera sidan av luftstrupen som är i centrum av barnets hals. Kontrollera inte båda halspulsådern pulser samtidigt som detta skulle kunna äventyra blodflödet till hjärnan. Därefter kontrollerar färg, temperatur och fukthalt i huden. Det bästa sättet att göra detta är genom att placera baksidan av din hand på barnens panna. Hudton kan bedömas genom att titta på patientens läppar, sängar spik eller den inre slemhinnan i munnen. Huden ska vara varm, torr och rosa-som visar blodflödet. Om det är blå eller grå då vet du att blod och syre inte når vävnaderna. Detta kallas hypoperfusion, eller chock.

Shock

Förhindra chock är mycket viktigt vid akut vård för barn. Barn har mycket mindre blod i omlopp än en vuxen. Barn är därför risk för stötar med någon signifikant blodförlust. Tyvärr, när chock symtom är närvarande i ett barn, kan hans stabilitet försämras mycket snabbt. Behandla för chock innan symptomen presenteras. När blödningen är okontrollerade, är inre skador misstänks och patienten inte har ett huvud eller ryggrad skada, höja benen så att blodet att stanna kvar i kärnan av kroppen. Täck barnet med en filt för att hålla honom varm. Administrera syrgas.

Previous:nothing Next:användning av nukleinsyra

Relaterade artiklar


 • den bästa dieten utan motion
 • tecken och symtom på en tarm-virus
 • hur man förfalskar din graviditet
 • vita hår på barn
 • Hur identifiera brun flytning i tidig graviditet
 • Du kan färg ditt hår medan gravid?
 • Fakta om skelettet
 • barns skelettsjukdomar
 • om negativa graviditetstest
 • fosterutvecklingen hos människa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com