användning av avsvällande medel

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-16
Hitta den perfekta läkemedel för att bekämpa symptomen av förkylning och influensa kan ibland vara en utmaning. En avsvällande kan hjälpa din andning, men det kan också orsaka nervositet och tuffa anfall av sömnlöshet. Om du tror att en avsvällande kan vara rätt sorts medicin för dig, tala med din läkare eller apotekspersonal. Antingen kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut

Vad är en avsvällande

En avsvällande är ett läkemedel som härmar? signalsubstansen känd som "noradrenalin". I boken "receptfria läkemedel," Alan Nathan förklarar att avsvällande medel utlöser alfa adrenoceptorer, vilket resulterar i glatt muskulatur sammandragning. De också utlösa beta adrenoceptorer i lungorna som främjar bronchodilatation. Decongestants finns i en nässpray, flytande och tablettform.

Förkylningar och influensa

avsvällande mediciner krympa svullna blodkärl i sinus vävnad i näsan, lindra symtomen vid förkylning och influensa. Enligt Family Doctor. org, krympning av vävnad i luftvägarna uppmuntrar tydligare andas. Detta scenario är också användbar för att avhjälpa trängsel orsakade av allergier.

Snarkning Relief

Det finns flera slemhinneavsvällande medel på marknaden som är speciellt konstruerade för att behandla snarkning. Hälso-tidningen berättar att oxymetazolin hydroklorid, pseudoefedrin hydroklorid och fenylefrin hydroklorid kan klara upp nästäppa. Det, i sin tur kan bidra till att minska snarkning.

Missbruk

Om du markerar butikshyllan och misslyckas med att hitta din favorit avsvällande medicin, det finns en bra anledning. Enligt McNeil Consumer Healthcare, är det möjligt för avsvällande medel som innehåller pseudoefedrin att omvandlas till metamfetamin. Av denna anledning antog kongressen en lag 2006 som förbjuder försäljning av pseudoefedrin produkter till minderåriga och även förbjuder upprepade inköp av individer inom en viss tidsram. Denna lag kräver också att varje avsvällande innehåller pseudoefedrin hållas bakom disken och inte placeras på öppna hyllor.

Varning

Avsvällande är användbara i kampen mot förkylningar och influensa. Men lika effektiva som de är i att behandla symtomen vid dessa sjukdomar, bör du komma ihåg att en avsvällande är inte ett botemedel. Den nästäppa och bröst trängsel i samband med en förkylning och influensa kommer sannolikt att komma tillbaka när effekten av avsvällande försvunnit.

Previous:nothing Next:naturläkemedel för cancer i bukspottskörteln

Relaterade artiklar


 • läkning efter kejsarsnitt
 • hur underkroppen ph
 • hur man: inte en: gymnastiksal - idiot!
 • Hur berätta om ditt barn har en panikattack
 • tecken på tidig graviditet och missfall
 • om olika hudutslag hos barn
 • hur du förbättrar din plan vård
 • klimakteriet och kliande hud
 • hur man undviker förkylning
 • hur mjuka barn avföring använder naturläkemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com