användning av mänskliga appendix

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-13
Genom historien, medicinska experter har flip-floppat på deras åsikter av den mänskliga bilaga och dess användningsområden. Det har även tagits upp som en "rudimentär" del av den mänskliga kroppen, tillsammans med visdomständerna, svansen ben och manifestation gåshud. Men nya teorier har börjat yta som kan ge bättre inblick i den roll som bilaga spelar i den mänskliga kroppen

Vad är tillägget?

Bilagan kan hittas i det nedre, högra sidan av den mänskliga buken. Nationella matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer (NDDIC) förklarar att tillägget är finger formad påse som sticker ut från basen av tjocktarmen. Längden på tillägget varierar, vanligtvis mellan två och åtta inches lång

Darwin

Charles Darwin, känd under 1800-talet för sina teorier om evolution och naturligt urval, trodde att den mänskliga tillägget var helt enkelt en kvarleva av en. mycket större orgel utnyttjas för rötning i början av människan. Enligt Darwinismen Watch. com, som matvanor förändrats genom historien, fick bilagan sakta avvecklas, ruttnande och minskar i storlek över tiden.

Peyer's Lappar

I senare historia har människor blivit ledda till att tro att tillägget är en värdelös organ som inte tjänar något syfte som helst. I själva verket har många människor höll fast vid tron att tillägget är mer av en olägenhet än något annat. Men det finns en liten grupp forskare som teoretiserar att tillägget spelar en liten roll i att hjälpa ut det lymfatiska systemet. Immunologi Central Online förklarar att tillägget, i kombination med "Peyer's patches", kan arbeta sida vid sida för att kontrollera de dåliga bakterier i matsmältningskanalen. Peyer's patches är små lymfkörtlar finns i tunntarmen som skyddar kroppen mot mag patogener.

Yet Another Syfte

Det finns ytterligare en hypotes som ger trovärdighet till tillägget och dess användningsområden. Professorer vid Duke University teoretiserar att tillägget kan vara en tyst medlem av det mänskliga immunsystemet. Det är ett välkänt faktum att den "goda bakterier" som tillhandahålls av immunförsvaret är en nödvändig del i matsmältningssystemet, men innan nu lite var förstås om deras överlevnad. I de fall där goda bakterierna blir attackerad och överskridande av patogener, föreföll det inte finnas någon fristad för de goda bakterierna att gömma --- förrän nu. Duke Professorer tror att tillägget fungerar som en "säkra hus" för de goda bakterierna butikerna i vår kropp.

Så vad händer om du inte har en?

Att leva utan en bilaga kan endast vara ett problem om du bor i ett tredje världen land som saknar sanitet och moderna faciliteter hälsa. Enligt Science Daily kan bilagans mest nödvändiga i områden i världen som upplever en hög av diarré. Återkommande anfall av diarré medföra att den totala spolning av tjocktarmen, som inte bara eliminerar dåliga bakterier men även de goda. I sådana fall kan tillägget ge en back-up utbud av hälsosamma bakterier.

Previous:nothing Next:fördelarna av tri-luma

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på perimenopause
 • behandling för maskar hos människa
 • define livslängd
 • hur man administrerar örondroppar
 • hur man behandlar en panna skada med ögonsvullnad
 • meningokocksjukdom i spädbarn
 • Hur man vet om ditt barn har vattkoppor, även om de är vaccinerade
 • tecken och symtom på progesteron tidig graviditet
 • Införandet av familjeplanering
 • Hur lång tid efter en period kan du bli gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com