barndom hjärtproblem

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-16
Det finns två typer av hjärtproblem individer kan ha under barndomen. Exempelvis förvärvade hjärtproblem uppstår under barndomen. Däremot kan hjärtproblem vara närvarande vid födseln. Enligt American Heart Association, cirka 36. 000 barn-om nio av 1000-föds med hjärtproblem varje år i USA. Ingenting kunde ha förhindrat dessa brister, men det finns många medicinska behandlingar tillgängliga för att hjälpa rätta till problem barndom hjärta

Du behöver:.
Disktrasa eller handduk.

Hjärtsvikt Problem

Det finns två typer av problem hjärtsvikt barn kan ha. Den första typen kallas overcirculation misslyckande. Detta innebär en enorm mängd blod rinner i en eller flera delar av hjärtat på grund av fel blodkärl, onormal hjärtklaffar eller ett hål i en viss struktur i hjärtat. Pump hjärtsvikt är den andra typen. Den orsakas av en virusinfektion som skadar hjärtmuskeln. En annan orsak till pumpen misslyckande är när hjärtklaffarna inte öppnar ordentligt.

Typer av hjärtfel

Atrial septal defekt (ASD) är ett hål i membranet. Membranet delar den övre kammare i hjärtat och kallas också förmaken. ASD är den vanligaste av hjärtfel. Med detta fel, lämnade blod strömmar från till höger genom hålet och mer flyter blod till lungorna än normalt. En ventrikelseptumdefekt (VSD) innebär att det finns ett hål mellan vänster och höger kammare pumpar.

Kardiomyopati

hypertrofisk kardiomyopati är onormal tillväxt av hjärtats muskelfibrer. Det kan drabba ena eller båda kamrarna lägre hjärta och gör att musklerna för att stelna. Hjärtat har en svår tid att pumpa tillräckligt med blod. Med dilaterade kardiomyopati (DCM), är hjärtat förstoras. Även den vänstra sidan av hjärtat kan dåligt kontrakt i pumpning kamrarna. Restriktiv kardiomyopati (RCM) kännetecknas av att hjärtmuskeln oförmåga att låta ventrikulära kamrarna för att fylla upp med normal mängd blod. Det blod backar upp i förmaken, kropp och lungor.

Typer av förvärvade problemen

endokardit är en förvärvad hjärtsjukdom orsakas av bakterier. Det kan ske antingen på den hjärtklaffar eller fodret. Barn som har befintliga tillstånd, exempelvis medfödd hjärtsjukdom eller aorta coarctation kan förvärva denna hjärtproblem. Så, barn som har haft hjärta reparera fel fortfarande är sårbar. Reumatisk hjärtsjukdom är en annan förvärvas barndomen hjärtproblem. Det är vanligt hos barn 5 och 15 år gamla. En inflammatorisk sjukdom, kan reumatisk hjärtsjukdom börjar med en STREP hals. Eftersom febern går vidare ut till reumatisk hjärtsjukdom, bindväv av hjärtat, liksom hjärnan, leder och hud kan påverkas.

Kombination

Fallots tetrad (TOF) är en barndom hjärtproblem som är en kombination av fyra hjärtfel. Det inkluderar VSD, som är ett hål i mellan de lägre kammare, och pulmonell stenos, som är förtjockning av höger kammare. Dessutom får aorta blod från höger och vänster kammare, när vänster sida är tänkt att dränera blodet. Därmed kan deoxygenated blod, vilket förefaller en blåaktig färgton, flöde ut ur kroppen.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med olivolja för din hud?

Relaterade artiklar


 • hur man torkar ut en sinus som är överbelastad med slem
 • blodtryck mätmetoder
 • göra kvinnor får Grover’s sjukdom?
 • tecken på astma hos spädbarn
 • hur du fråga din läkare vad han förskrivning dig
 • barn knäproblem
 • hur man kan undvika att bli sjuk i höst
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
 • hur en vibrerande massageapparat fungerar
 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com