biverkningar av klimakteriet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-12
Precis som alla tjejer har att behandla menstruation, måste varje kvinna hantera oundvikligen med klimakteriet. Värmevallningar och humörsvängningar är bara några av de biverkningar och symptom på klimakteriet, det finns många fler att kvinnor måste ta itu med när denna förändring sker

Du behöver:
disktrasa eller handduk
. .

Funktioner

Samtidigt som kemiska och hormonella förändringar kan inträffa under ett par år är den genomsnittliga åldern för uppkomsten av klimakteriet 52. Åldern varierar för kvinnor beroende på ärftlighet och i vilken ålder deras perioden började.
Under åren fram till slutet av menstruationen kan kvinnor upplever symtom på hormonell obalans.

Identifiering

När klimakteriet sätter in, förändringar producerar lägre nivåer av hormonerna östrogen och progesteron. Eftersom östrogen är så viktigt att en kvinnas kropp kemi, flera biverkningar uppträder när dessa hormonnivåer påverkas.

Effekter

Effekterna av klimakteriet varierar beroende på din diet, genetik och livsstil. Men för de flesta kvinnor, biverkningar är blodvallningar, viktökning, nattliga svettningar, sömnlöshet, torrhet i slidan, förlust av intresse för sex, hjärtklappning, trötthet, ledvärk, torra ögon, humörsvängningar, huvudvärk, urin förändringar och humörsvängningar ( i. E. , depression, irritabilitet).

Överväganden

Inte alla kvinnor upplever klimakteriet på samma sätt. Enligt cwhn. ca, en kanadensisk kvinnors hälsa hemsida, "japanska kvinnor rapportera färre värmevallningar och andra symtom, thailändska kvinnor spela in en hög förekomst av huvudvärk, skotska kvinnor spela färre svåra symtom, grekiska kvinnor rapporterar en hög värmevallningar, Maya kvinnor uppger inga symtom "

teorier /Spekulationer

Det finns spekulationer om att klimakteriet kan ha samband med osteoporos och kranskärlssjukdom -. båda dessa tros uppstå på grund av brist på östrogen, som hjälper till att bevara benmassan och bibehålla sunda halter av kolesterol i blodet.

Previous:nothing Next:efter klimakteriet emotionella förändringar

Relaterade artiklar


 • kan klimakteriet orsaka illamående?
 • vad som väntar på en gyno tentamen
 • hjälp för barn med tyst reflux
 • typer av mammogram
 • sätt att stoppa snarkning
 • define artär
 • hur man kan sluta ett utslag röka patch
 • kost & polycystiskt ovariesyndrom
 • perioder under klimakteriet
 • varför östrogennivåerna går ner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com