blodtryck mätmetoder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-09
Metoder för blodtrycksmätning har utvecklats sedan den 17: e talet bland forskare och läkare. Medan de tidigaste blodtryck mätinstrument har använts med försöksdjur, hjälper idag noggrann mätning av blodtryck läkare identifiera tidiga varningssignaler för hjärta och lungor, och övervaka hälsan hos sina patienter. Utvecklingen av flera enheter för mätning av blodtrycket har till och med får människor att följa sin egen hälsa hemma

Historia

Den första manometrar, eller anordningar för att mäta trycket i blodet, uppfanns på 1600-talet, men krävde forskarna att infoga en slang in i artärer av försöksdjur. I början av 1800-talet, tillät tillägg av en roterande cylinder till slangen en penna för att spela in mer exakta blodtrycksmätningar. År 1876 uppfann Samuel Siegfried von Basch den blodtrycksmätare, det cuffed enheten fortfarande används av läkare i dag. År 1905 la Nikolai Korotkaff ett stetoskop till denna metod för blodtrycksmätning, som tillät läkarna att lyssna på blodflödet efter luften släpptes ur manschetten. Den knacka ljud läkare lyssnar på är som idag kallas Korotkaff låter.

Typer

Användning av en blodtrycksmätare och stetoskop kallas ausculatory tekniken för blodtrycksmätning. Blodtrycksmätare kommer också i flera varianter som mäter blodtryck på lite olika sätt. Kvicksilverfria blodtrycksmätare använda en kolumn av kvicksilver för att visa tryckförändring, ungefär som en kvicksilver termometer. På grund av de potentiella farorna med kvicksilver, har andra tekniker utvecklats, som aneoridbarometer mätare som använder metallbälg och spakar att registrera tryck, eller hybrid enheter som ersätter kvicksilver med elektroniska givare. Förutom de ausculatory tekniken kan ambulatorisk också användas hemma för att övervaka blodtryck konstant.

Body Placering

Blodtrycksmätning bildskärmar får släppas ut på armen, handleden, eller ett finger, men det systoliska och diastoliskt tryck skiljer sig längs artärerna, vilket resulterar i ett annat tryck läsning för olika delar av kroppen. Av denna anledning är handled bildskärmar påverkas av position av handleden förhållande till hjärtat, och finger monitorer i allmänhet anses vara felaktiga.

Överväganden

Aneroid blodtryck mätinstrument måste kalibreras ofta för att säkerställa korrekt behandling av de många mekaniska delar. Laboratoriet observatörer eller medicinska assistenter som mäter blodtryck måste också utbildas i korrekt teknik för att säkerställa riktigheten av avläsningarna. Manschett storlek blodtrycksmätare är en annan viktig faktor, särskilt för överviktiga patienter, eftersom en manschett som är för snäva under vila kommer att resultera i en förvrängd mätningar.

Influenser

En rad andra faktorer kan påverka blodtrycket och orsaka avvikelser i behandlingen. Före behandlingen ska patienten utöva inte konsumera alkohol eller nikotin, eller prata. Miljöfaktorer såsom rumstemperatur, buller och stressfaktorer som kan öka patientens spänning nivå kan också ändra blodtrycksmätningen. Blodtrycket bör tas när patienten sitter med uncrossed ben och rygg och arm stöd, samtidigt slappna av och hålla tyst i fem minuter före mätningen.

Previous:nothing Next:nukleinsyrametabolismen

Relaterade artiklar


 • gör det själv fysiskt och känslomässigt föryngring
 • hur man berättar skillnaden mellan klimakteriet & graviditet
 • noretisteron effekter
 • kollaborativt lärande för barn med epilepsi
 • hur lång tid tar det hjärnhinneinflammation vaccination sista?
 • Traditionell kinesiska örter för graviditet
 • etiskt beslutsfattande för hospicevård
 • teen abort lagar
 • steg till ett bröst
 • klimakteriet håravfall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com