effekter av energidrycker på pulsen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-17
Som en chock för systemet, kan en energi dryck ge din kropp en koffeinhaltiga ryck. Dessa flytande bränslekällor att du känner dig energi och redo att tackla din dag. Även om de är lätt tillgängliga i närbutiker och bensinstationer kan energidrycker inte vara lika ofarliga som de verkar

Funktion <.

Läs etiketten på flera olika energidrycker och du kommer att hitta unika blandningar av ingredienser-varje påstår sig vara bättre och effektivare än den förra. Några vanliga ingredienser är koffein, som stimulerar centrala nervsystemet och gör att du känner mer fast och alert, socker, vilket ger dig en kortlivad explosion av energi, guarana, vilket kan minska trötthet, och ginseng, som inte verkar påverka energi men kan öka mental skärpa.

Effekter

Förutom att du känner dig piggare, får energidrycker också påverka ditt hjärta. En Wayne State University studie visar att bara två energidrycker per dag ökad hjärtfrekvens och blodtryck hos friska patienter.

Teorier /Spekulationer

hjärtvänlig deltagarna i Wayne State University studie undvek andra koffeinhaltiga produkter och var i vila under observation. Forskare spekulerar att konsumera energidrycker utöver andra koffeinhaltiga produkter, dricka dem när du deltar i sport eller andra intensiva aktiviteter, och redan existerande hjärtsjukdomar (såsom högt blodtryck) kan leda till större spikar i hjärtfrekvens.

Varning

Att konsumera energidrycker i stora mängder kan vara farligt för din hälsa. Stora mängder av energidrycker har varit kopplade till sådana fall som en 40-årig brittisk man vars hjärta misslyckades, en 18-årig basketspelare som dog efter att ha förtärt tre behållare med en energi dryck, och en Nya Zeeland mamma som led en hjärtattack efter att ha förtärt nästan ingenting men energidrycker i hennes försök att gå ner i vikt.

Förebyggande /Lösning

Om du vill att pick-me-up en energi dryck ger, men vill inte oroa sig för hälsan risker, hålla sig till små mängder. Läs produkten för att se om det finns en rekommenderad maximal per dag, om inte, på den säkra sidan av försiktighet och dricker inte mer än en varje dag. Dessutom är det en bra idé att begränsa ditt koffeinintag utanför energidrycker. Om du har en konstaterad hjärtfel, undvika energidrycker eller be din läkare för rekommendationer.

Previous:nothing Next:biverkningar av oktyl-metoxicinnamat

Relaterade artiklar


 • hur man får barnen att tvätta händerna
 • låga triglycerider kost & livsmedel
 • ryggsmärtor med arbetsmarknaden
 • råd om sängar minne skum jämfört med traditionella madrasser
 • hur du får ditt barn att dricka mer vatten
 • hjärnstrukturer & deras funktioner
 • Hur får jag optimal hälsa på femtio år?
 • svälja övningar för cerebral pares
 • hur man administrerar örondroppar till en baby
 • vad som väntar under en prostata tentamen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com