efter klimakteriet emotionella förändringar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-12
Känslomässiga förändringar eller humörsvängningar är bland de vanligaste symtomen kvinnor har under klimakteriet. Termen klimakteriet är ofta används för att identifiera hela processen, från perimenopausen genom efter klimakteriet, men det faktiskt hänvisas till dagen för en kvinnas sista perioden. Efter klimakteriet börjar med en kvinnas sista perioden och varar resten av sitt liv. Även hormoner balanserar och humörsvängningar så småningom avtar, kan uppleva dessa känslomässiga förändringar vara ganska störande

känslomässiga förändringar och humörsvängningar

Humörsvängningar definieras som "extrema eller plötsliga svängningar i humöret. Under humörsvängningar, kvinnor ofta upplever drastiska förändringar i deras känslomässiga tillstånd. " Medan mitt uppe i klimakteriet övergången, kan en kvinna ibland inte ens känner sig själv. Personer, även nära och kära, kan få på hennes nerver mer än vanligt, och minsta lilla sak kan orsaka tårar eller ilska. Många kvinnor rapporterar att vara lycklig en minut, ledsen nästa och rasande en stund senare. Allt detta känslomässiga kaos kan leda till känslor av hjälplöshet och osäkerhet. När en oförklarlig eller oväntade känslor uppstår, hjälper det att erkänna att det är en stämning gunga och påminna sig själv att det går över.

Symtom

Menopause är en tid av oförutsägbara och kraftfulla hormonella förändringar. Dessa förändringar uppträder vanligen hos kvinnor mellan 45 och 55 och kan påverka känslomässiga såväl som fysiologiska stabilitet. Enligt The Menopause Impact Survey, som genomförs av Dr David Portman, chef för Columbus Center for Women's Health Research, "87 procent av kvinnor upplever ångest, depression och humörsvängningar, som sedan påverkar deras relationer, familjeliv och karriär. "Den fysiska symptom i samband med klimakteriet, såsom värmevallningar, sömnbesvär och trötthet, kan förvärra ilska, irritation, sorg eller ångest. Symptom på klimakteriet kan vara mycket intensiv, vilket gör dag till dag är mycket stressigt för en del kvinnor.

Vanliga symtom på humörsvängningar innefatta täta humörsvängningar, oförklarlig känslor, depression, nedstämdhet, brist på motivation, ilska, irritation, aggressivitet, otålighet, ökad stress, oro, nervositet och melankoli.

Orsaker till Emotional Ändringar

Ingen vet vad som orsakar kvinnors känslor att pendla under klimakteriet, men ständigt varierar hormonella nivåer av östrogen, progesteron och androgener påverka ens mentala tillstånd. Resultaten av undersökningen "effekt av östrogenliknande serotonin Interaktioner på sinnestämning," som genomförs av forskare vid Stony Brook University och Yale University, tyder på att "östrogen verkar spela en stor roll i hjärnans produktion av serotonin, stämningen-reglerande signalsubstans . "

Under klimakteriet hormon obalans störa tillfälligt serotonin produktion i hjärnan, vilket leder till en ökad chans att humörsvängningar, depression och andra psykiska störningar. Hormonella svängningar kombinerat med livet betonar bekymmer om åldrande, kroppsuppfattning, sexualitet, infertilitet, hälsa och familj kan leda till känslomässig stress, vilket leder till humörsvängningar eller depression.

sätt att hantera humörsvängningar

Det finns ett antal sätt att hantera stämningar gungor, från växtbaserade kosttillskott till motion och förändringar kost, till psykoterapi, alternativa behandlingar och medicinering.

Träna 20 minuter om dagen, tre gånger i veckan, kan bidra till att minska ångest, minskad depression och även stoppa panikattacker. Motion hjälper inte bara upphöja humör, den har en långvarig lugnande effekt och hjälper till att återställa stört sömnmönster. Det är inte nödvändigt att gå på gym eller använda fancy utrustning, vad som är viktigt är konsekvent. Till exempel är promenader en utmärkt form av motion som kommer att bidra till den allmänna hälsan och minska intensiteten av klimakteriebesvär.

Äta små, hälsosamma måltider och snacks hela dagen ger energi som behövs för att klara varierande känslor. Vissa livsmedel, till exempel komplexa kolhydrater (se Resurser) kan öka serotonin-nivåer i hjärnan . .

En del kvinnor upplever alternativa behandlingar att vara till hjälp i sina försök att hantera humörsvängningar. Naturläkemedel som yoga, meditation, massage och akupunktur ge kvinnor med personlig tid samt befrielse från stress. Eftersom depression kan utlösas av minskade nivåer av vitamin B6 och B12, folat och vitamin D, med tillskott av dessa vitaminer och näringsämnen kan bidra till stämningen stabilisering. Naturläkemedel som Kava Kava och silverax kan också bidra till att balansera stämningar, men det är viktigt att kontrollera med en hälso-och sjukvård läkare innan du lägger örter eller tillägg till ens dagligen.

Professionell hjälp

om en kvinna lider från lätt humörsvängningar eller känslomässiga förändringar som visar något allvarligare, finns hjälp.

National Institute of Mental Health rekommenderar att kvinnor konfronteras med mild till måttlig depression göra vissa förändringar i livsföringen (dvs dela upp stora uppgifter i mindre, hanterbara sådana, sätta realistiska prioriteringar och delta i roliga aktiviteter). Kvinnor kan förvänta sig att deras humör för att förbättra, men det kommer att ske gradvis, inte omedelbart. Fram till depression har lyfts, bör kvinnor undvika att göra betydande övergångar eller beslut såsom att byta jobb, gifta sig eller skilt sig, eller flytta.

Antidepressiva kan föreslås för att rätta den kemiska obalansen. Många kvinnor upplever lättnad med dessa läkemedel, som är mest effektiva om de kombineras med psykoterapi eller rådgivning.

Några primärvården inte är särskilt utbildade för att hantera psykiska störningar, inklusive klimakteriet humörsvängningar och depression. Consulting med psykiska professionell eller kvinnors hälsa expert kan vara mer lämplig.

Previous:nothing Next:tidig graviditet hjärtfrekvens

Relaterade artiklar


 • vikten av en balanserad kost för barn
 • hem rättsmedel för sura uppstötningar i en baby
 • fenobarbital biverkningar
 • om övervikt i minoritet barn
 • hypofystumör & graviditet
 • hur du ger ditt barn Pedialyte, kreativt
 • Du kan färg ditt hår medan gravid?
 • orsaken till stift maskar
 • hur de ska hålla skyddad från H1N1
 • faderskapstest information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com