eksem ärr behandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-11
Eksem, tekniskt kallad atopisk dermatit, är en typ av hudåkomma som innebär inflammation i hudens ytskikt vävnad. Det är en långsiktig, kliande och känsliga tillstånd som skapar överdriven torrhet, fjällning, sprickor, rodnad, svullnad och ibland blåsbildning och blödningar i huden. Ibland eksem hudåkommor leda till ärrbildning antingen under eller efter villkoret existens. Lyckligtvis finns det många lösningar för eksem ärr

naturliga behandlingar och tillägg

Ärrbildning presenterar två hud oegentligheter av både färg och textur. Aloe vera är en effektiv behandling för ärr, eftersom dess kombination av vitaminer och näringsämnen är inte bara anti-svamp och anti-bakteriell, men de är också närvarande effektiv läkande egenskaper och blekmedel som kan minska ärr utseende med lokal applicering. Vitamin A, E och C är avgörande för hälsan av huden, eftersom dessa vitaminer främjar en hälsosam cellförnyelsen och stärker huden, jämna ut sin hudton och textur. Dessa vitaminer är effektiva både muntligt och lokalt, i gel kapselform. Olivolja och sheasmör är två naturliga ärr behandlingar som använder lugnande egenskaper och näringsämnen healing för att minska uppkomsten av eksem ärr, och även för att minska chanserna att samla på mer ärr. Tea tree-olja, gurka och honung är andra naturliga ärr behandlingar.

Kosmetiska Skin Care Products

Det finns en uppsjö av kosmetiska produkter på marknaden som hävdar att minska uppkomsten av ärr. Det viktiga är att leta efter effektiva ingredienser. Produkter som innehåller syror Alpha Hydroxy är effektiva för att minska ärr, eftersom syran (typiskt glykolsyra) skjul huden av ohälsosamma, gamla hudceller och stimulerar tillväxten av nya celler för att ersätta dem. L-askorbinsyra är den form av vitamin C vanligt förekommande i hudvårdsprodukter, effektiv för eksem ärr behandling. Beta hydroxy syra, peptider och proteiner som simulerar naturliga kollagen (hudens eteriska protein) är ingredienser även effektivt för att minska ärr synlighet.

Dermatologisk Scar Behandlingar

Det är ofta mest effektiva för att söka hjälp av en hudläkare för att minska uppkomsten av ärr på huden. Förutom lokala krämer och lotioner, dermatologer erbjuder olika behandlingar för att minska synligheten av eksem ärr mycket snabbare och effektivare än over-the-counter hudvårdsprodukter. Microdermabrasion är en kosmetisk åtgärd som innebär användning av en fin-tand "slipning" enhet som sveper oxiderat kristaller över huden för att kasta av gamla och onormala celler yta huden. Denna behandling avslöjar inte bara en "färsk" nya hudlagret med en jämnare färg och konsistens, men också främjar nya cell omsättning, vilket innebär att fortsatt och konsekvent användning kan korrigera ärr skick helt.

Kemisk peeling, även mycket effektiv för ärr behandling, fungerar på samma sätt, eftersom de också fungera att ta bort lagret ytan huden för att avslöja en hälsosam, smidigare och mer jämnt lager av hudceller. Kemisk peeling dock använda en mer offensiv hållning, och har mer biverkningar, driftstopp, och högre kostnader.

Laserbehandling

Laserbehandling är ett allt populärare kosmetisk lösning för hud oegentligheter orsakas av olika hudåkommor. Det finns många olika typer laser för att korrigera olika grader av missfärgning och oregelbundna hudens struktur. Mild eksem ärr kan behandlas med nonablative laserteknik (det gör inte hål på huden eller bränna hudens yta), såsom intensivt pulserande ljus behandling. Säker, effektiv, smärtfri och kräver ingen driftstopp, patienter som söker den snabbaste vägen till borttagande av ärr kan söka denna typ av behandling. För måttlig till svår ärr, en mer aggressiv typ av laserbehandling kan vara optimal, t. ex. behandlingar som använder YAG laser, pulsade lasrar (PDL), eller Fraxel teknik. Laserbehandling är det dyraste ärr behandling alternativ, men det är också det mest effektiva.

Förebyggande

Eksem ärr kan förebyggas genom att hålla det drabbade hudområdet som hydrerad som möjligt och undvika eksem utlösande faktorer som orsakar flare -ups, såsom ohälsosamma val i kost och motion, och brist på överensstämmelse med förskrivna läkemedel. För barn med eksem, frestelsen att repa och plocka på huden är svårare att motstå, men vuxna borde ha mer självkontroll för att undvika dessa reaktioner är Sunce vuxen hud benägna att ärrbildning, medan barnens hud fortfarande producerar tillräckligt med kollagen för att förhindra det. Irritation av huden ökar sannolikheten för ärrbildning. inte irritera huden, minskar du risken för ärrbildning. Om du redan har eksem ärr, det finns många behandlingar du kan använda för att bli av med dem.

Previous:nothing Next:hur en vibrerande massageapparat fungerar

Relaterade artiklar


 • Vad är en normal blodtryck kurs?
 • uppgifter om beslag hos barn
 • vad som orsakar illamående efter att ha ätit?
 • hur man kan bli av ett barns diarré
 • pediatriska ögonsjukdomar
 • hur man vaknar upp snabbt på morgonen
 • hur många dagar efter en menstruation gör en kvinna blivit havande?
 • mat som förstorar bröst hos män
 • skallskador hos barn
 • hur många veckor innan du kan höra ett foster hjärtslag?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com