hormoner för att växa bröst

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-22
Naturliga bröst tillväxt och utveckling sker under tonåren och början av puberteten, även om kvinnor föds med någon bröstvävnad och mjölkgångarna redan på plats. Många kvinnor är missnöjda med sina bröst och söka sätt att öka den. Bröstförstoring och augmentation kan angripas på många olika sätt, bland annat med användning av hormoner

Östrogen

Östrogen är ett hormon som naturligt produceras av den kvinnliga kroppen, och det är primärt ansvariga för bröst tillväxt. En kvinnas äggstockar är ansvariga för att producera merparten av östrogen hormoner, även om binjurarna producerar en liten mängd av det också. Under tonåren är östrogen som utsöndras av äggstockarna, som stimulerar brösten att samla mer fett i den bindväv. Mjölkgångarna växa och expandera, och brösten själva blir större. Vid början av menstruation och ägglossning, ytterligare förfall av brösten äger rum, och de kan växa lite mer.

Läkare inte rekommendera att ta östrogen för att stimulera bröstens tillväxt, eftersom den konstgjorda stimulering av bröst celler till växa kan faktiskt utlösa bröstcancer (se referens 1).

Progesteron

Progesteron också spelar en roll i tillväxten av brösten, men bara under graviditeten och menstruationscykeln. Medan en kvinna är gravid, orsakar ökad progesteron tillväxten och utvecklingen av mjölkgångarna och ytterligare lobules och celler. Denna speciella tillväxt och utveckling kan öka bröst, men också förbereder brösten för att producera mjölk. Av denna anledning förskrivning syntetiskt progesteron enbart i syfte att utvidga en kvinnas bröst kan inte vara ett bra val (se referenser 1 och 2).

Fytoöstrogener

Fytoöstrogener växtbaserad östrogen hormoner. Bröstförstoring produkter innehåller ofta fytoöstrogener, eftersom de är tänkt att öka storleken på brösten utan att sätta kvinnor i riskzonen för oönskad mjölkproduktion eller ens bröstcancer. Dock får fytoöstrogener inte vara effektiva, eftersom deras interaktion med den mänskliga kroppen minskar utförandet av östrogen. Följaktligen kan kvinnor som använder vissa produkter bröstförstoring tycker att de inte bara uppnår de resultat de ville ha, men deras bröst storlek är i själva verket minskar (se referens 2, "Fytoöstrogener").

Hormoner orala preventivmedel

P-piller innehåller vanligtvis både östrogen och progesteron, och många kvinnor tycker att deras bröst storlek ökar när de har tagit preventivmedel ett tag. Ökningen kan bero på avancerad vävnad tillväxt, vätskeretention eller båda. Kan dock bröst som har ökat till följd av användning av preventivmedel vara ömma vid beröring.

P-piller är en allmänt säker och pålitligt val för förhindra graviditet, men du bör diskutera din sjukdomshistoria med läkare eller gynekolog innan du tar dem. Hormonerna i p-piller kan orsaka vätskeretention, viktökning, observation mitten av cykeln, humörsvängningar, huvudvärk och illamående.

Det finns också risker som måste mätas om du planerar på att ta någon form av p-piller. Om du har en historia av blodproppar, hjärtinfarkt eller stroke, p-piller inte får vara ett bra val, eftersom det ökar risken för dessa.

Så medan p-piller skulle vara ett bra val om du vill förhindra graviditet och förbättra dina bröst, de är inte så bra val om biverkningar och potentiella risker överväger fördelarna.

Previous:nothing Next:tips om klimakteriet hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • kvinnliga smärtor i urinblåsan
 • hur man skall utöva lätt när du har ont om tid
 • sjukdomar hos spädbarn orsakas av svartmögel
 • Mirena IUD problem & symptom
 • hem rättsmedel för sura uppstötningar i en baby
 • göra kvinnor får Grover’s sjukdom?
 • hur man kan bli av höns kvalster
 • define binjurarna
 • spädbarn lungsjukdom
 • bröst knopp utveckling tecken
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com