hur man fixar närminnesförlust

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-15
Alla har tillfälliga problem med minnet, men om minnesluckor stör dina dagliga aktiviteter, kan det vara dags att träffa en läkare. Även om det finns ett antal orsaker till kognitiv svikt, några orsaker till kortsiktiga minnesförlust är reversibla. Efter en omfattande fysisk och neurologisk undersökning för att utesluta en hjärntumör, stroke eller annan hjärnsjukdom, det finns saker du kan göra för att förhindra eller fördröja minnesförlust
1.
Identifiera befintliga medicinska frågor. Om den lämnas obehandlad kan vissa medicinska problem hastighet graden av minnesförlust. Depression, alkoholmissbruk, vissa läkemedel och vitaminer och hormon brister kan orsaka kortvarig minnesförlust.
2.
Motion. Det förbättrar kognitiva funktioner, särskilt minne och reaktionstid. Använd dina muskler aktiverar kemiska receptorer i hjärnan samt främjar tillväxten av nya nervceller.
3.
Hålla en hälsosam diet. Konsumerar mer enkelomättade fettsyror som de som finns i nötter, olivolja, avokado, fläsk, fågel och fisk. Öka fiberintaget och äta mycket frukt och grönsaker som innehåller mycket antioxidanter. Dessa ämnen kan förhindra åldersrelaterad minnesförlust genom att hjälpa bibehålla styrkan i hjärnans celler som individer ålder.
4.
Ta kosttillskott. En studie publicerad av National Academy of Sciences tyder på att vitamin B12-brist kan vara relaterade till kognitiv nedsättning. Vitamin C och E är antioxidanter, som också kan skydda mot utvecklingen av demens. Melatonin är ett komplement som kan förbättra humöret och minne genom att hjälpa en individ att få bättre sömn.
5.
Tänk växtbaserade kosttillskott. Tala med din läkare om säkerheten för läkemedel växtbaserade kosttillskott som Gingko Biloba. Extrakt av örten kan förbättra den kognitiva prestanda relaterade till tidigt kognitiv nedsättning i samband med åldrande. Egenskaper av örten har kopplats till ökat blodflöde till hjärnan, särskilt hos äldre individer. Örten är också känd för att ha kraftfull antioxidant egenskaper tros minska de skadliga effekterna av fria radikaler i kroppens celler.
6.
kompensera för mindre luckor i minnet. Håll dina tillhörigheter snyggt och organiserat. Påminn dig själv högt där du lägger saker. Lämna skriftliga påminnelser för dig själv, artiklar etikett med bruksanvisning, föra dagbok av dag-till-dag aktiviteter och skriv ner utnämningar. Hålla dig aktivt och följa en konsekvent daglig rutin kan hjälpa till att hålla dina kortsiktiga eller arbetsminne skarpare.


Previous:nothing Next:mediciner för öroninfektioner

Relaterade artiklar


 • mediciner för öroninfektioner
 • hur påverkar stress och depression ditt ofödda barn?
 • hur man anta fem steg till en hälsosam kost
 • hjärnhinneinflammation hos barn
 • perimenopause symptom i bröstet
 • Vilka är biverkningarna av dagen efter-piller?
 • Varför tar det så lång tid att bli gravid?
 • glaukom alternativ behandling
 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • hur du raka ordentligt: våtrakning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com