information om bröst-och sjukvård

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-02
Den kvinnliga bröst kräver uppmärksamhet och regelbunden vård. Som anges i menstruation. com. au: s artikel, "Guide till Self Breast Care", ofta kvinnor försummar bröst-och sjukvård metoder tills de börjar amma eller upptäcka några problem. Medvetenheten om tillstånd av brösten är en viktig faktor i början av bröstcancer upptäckt. Bröst-och sjukvård är ganska enkel, och kräver bara lite tid och engagemang

Bröst Anatomy

Utsidan av bröstet avslöjar två av dess viktigaste delar: bröstvårtan och vårtgården. Dessa två delar spelar sina största roller i den primära funktionen av det kvinnliga bröst: amning. Inne i bröstet är lober och loberna. Enligt Beth Israel hälsovårdssystemet artikel om bröstet anatomi och utveckling, har den genomsnittliga kvinnan om 15-till-20 flikar i varje bröst. Dessa lober består av loberna, som innehåller körtlar som producerar mjölk. Fett och bindväv finns även inne i bröstet, och dessa bestämmer formen och storleken på brösten. Varje bröst har en viss mängd fett, som ger stoppning för mjölkgångarna, lober och loberna. Mer fett innebär mjukare bröst, mer körtelvävnad kommer att resultera i fastare bröst, som konstaterats vid 007B. com. Förutom fett innehåller bröst också bindväv eller fascia, som innehar kapillärer och andra celler, samt ligament, som stöd för att stödja brösten.

Bröst massage

En grundläggande bröst massage kommer att avslöja det inre arbetet i brösten. Loberna känns som små pärlor, och mjukhet eller fasthet av bröstet visar mängden fett. Regelbunden bröst massage är en viktig del av bröst medvetenhet. Menstruation. com. au ger en användbar bröst-massage metod. Börja med att värma händerna genom att gnugga dem tillsammans. Med ett bröst i varje hand, börjar röra sig på brösten i cirklar. Upprepa cirka 24 gånger. Använd sedan fyra fingrar, massage hela bröstet mycket försiktigt, och se till att känna för alla stora klumpar. Gör samma sak till bröstvårtan och vårtgården. Breast massage är en trevlig rutin för duschen, och är faktiskt ganska avslappnande!

Nutritionens betydelse

Kost spelar en viktig roll i bröst-och sjukvård. Det finns många teorier som länkar bröstcancer och andra sjukdomar bröst till kemikalier i livsmedel, vilket diskuteras i Cornell University's online artikel, "kemikalier i miljön och risken för bröstcancer. " Bekämpningsmedel, till exempel, är ofta kopplade till bröstcancer. Kost kan också vara ett problem i premenstruella ömhet i brösten, vilket förklaras på menstruation. com. au. Att upprätthålla en hälsosam, balanserad kost och undvika överdriven exponering för kemikalier är noga med att öka bröst hälsa.

Mammograms

Enligt en artikel på MedlinePlus bör en mammografi utföras en gång vartannat år (eller en gång om året) för alla kvinnor över 40. Mammograms är låg dos bröstet röntgenstrålar som möjliggör tidig upptäckt av brösttumörer. De är snabbt, enkelt och kanske rädda liv.

Bra Val

Val av behå kan påverka komforten i dina bröst. Många bras att öka storleken på brösten är inte det bästa valet när det gäller bröst hälsa. Enligt menstruation. com. au: s artikel, bör push-up bh, bygel bh, och Sportunderkläder inte bäras under längre perioder. Dessa begränsar den naturliga rörligheten för brösten och kan orsaka ömhet. I ammande kvinnor är detta särskilt viktigt, eftersom dessa typer av behåar kan begränsa flödet av mjölk, vilket resulterar i igensatta mjölkgångarna. Välj ett lätt material som andas för att minska bröst obehag och uppmuntra bröst hälsa.

Previous:nothing Next:diabetes och hjärtinfarkt kost

Relaterade artiklar


 • Vad måste jag göra för att bli gravid?
 • hur man förebygger astma hos barn
 • kramper symtom
 • typer av löss
 • tidigt födda barn och riskfaktorer
 • fastighetsskötare syndrom
 • giftfritt alternativ till Premarin grädde
 • Införandet av familjeplanering
 • användning av syrgasbehandling
 • lakterande bröst anatomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com