kolon smärtsymptom

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-23
Den kolon är den del av mag-tarmkanalen genom vilken maten passerar efter att ha smält. Den kolon är ansvarig för att avlägsna vatten från osmält mat och lagra den tills den tas bort från kroppen som avföring. Svår smärta i denna region av kroppen kan vara ett resultat av problem, alltifrån en bakteriell infektion tjocktarmscancer. Förutom den uppenbara smärtan kan man erfarenhet av att hantera svåra problem i tjocktarmen, kan andra detekterbara symtom uppträder

Förstoppning

Förstoppning kan vara ett tecken det är problem med tjocktarmen, symtom är oregelbundna tarmrörelser, uttorkning och illamående. Irritable bowel syndrome är en mer allvarlig form av förstoppning-denna typ av smärta uppstår när kolon kontrakt för långsamt eller snabbt, vilket resulterar i oregelbundna och smärtsamma tarmrörelser. Det är viktigt att kontrollera tarmtömning och kontrollerar att de är vanliga. Det är också viktigt att följa en ordentlig kost som innehåller mycket fibrer och vätskor för att förhindra en ackumulering av bakterier i tjocktarmen och förebygger irritation

Buksmärta

Buksmärta är ett tecken på det kan finnas ett problem i samband med kolon. Detta orsakas oftast av en tumör som blockerar kolon. Gas smärta är också vanligt att tumören blockeringen inte tillåter gasen att resa ordentligt genom tjocktarmen för att gå ur kroppen. Kramper, uppsvälldhet och svullnad på detta område av kroppen är smärtsamma varningstecken att det kan bli ett allvarligt problem som inte bör ignoreras om den bibehålls under en längre tid.

Fever

Ofta är smärta i samband med kolon åtföljs av en feber. En feber uppstår när det finns en ökning av inre kroppstemperatur som anses vara högre än normalt. Kroppens temperatur, som är förutbestämt av dess "värmeregleringssystemen börvärde", stiger till följd av obalanser i kroppen som bakterier och infektioner. Som kroppens temperatur stiger, feber symtom förekommer som frossa, ökad hjärtfrekvens och muskelvärk. Uppleva en feber kan vara ett tecken på att kroppen reagerar för att kompensera en infektion i samband med kolon.

Rektal blödning

Rektal blödning (sk medicinskt som Hematochezia) hänvisar till passage av blodceller och blodproppar från anus blandat med avföring, och det är ofta åtföljs av smärta och svullnad. Rektal blödning är en känd symptom av tjocktarmscancer och andra avvikelser kolon som leder till smärta och obehag. Medan rektal blödning kan vara måttlig till allvarlig, läkare övervaka patienter, eftersom de flesta rektal blödning har sitt ursprung i tjocktarmen, vilket i sin tur påverkar hela mag-tarmkanalen.

Trötthet

En brist på energi och motivation är egenskaper trötthet, vilket är kända för att följa med smärta som upplevs under komplikationer med kolon. Trötthet kan vara en normal reaktion på tung fysisk ansträngning, men det kan också vara ett varsel om en mer allvarliga psykiska eller fysiska problem. Om dåsighet, apati och andra tecken på energi berövande dröja, konsultera en läkare eller sjuksköterska.

Previous:nothing Next:Finns det viktuppgång med Arimidex?

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och gallring hår
 • livsmedel inte att äta eller dricka i klimakteriet
 • Vilka är riskerna med att ta preventivmedel när man är gravid?
 • stegen i en synundersökning
 • viktiga funktioner i skelettet
 • säsongsbunden allergi hos barn
 • hur man ska äta fettsnål
 • den Lamaze teknik
 • tips på hur man blir gravid
 • hur du tar bort en pärla ur ett barns näsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com