legala droger fakta

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-20
Lagliga droger tas för deras sinnesförändrande effekter, och är lagligt för både innehav och användning. Inkluderat i denna klass är alkohol och tobak, receptbelagda och receptfria (OTC) läkemedel och vissa växtbaserade läkemedel. Trots deras rättsliga ställning, kan dessa ämnen orsaka allvarliga konsekvenser för hälsan, som kan inkludera missbruk, överdos och död

alkohol och tobak

Alkohol och tobak är de vanligaste drogerna i världen. Enligt Nih. gov, cirka 46 miljoner amerikaner använder både alkohol och tobak årligen.

Alkohol är en CNS-dämpande medel som används för sin berusande effekter, som till exempel förlust av hämning, minskad ångest och euforisk berusning. Alkohol kan orsaka överdosering och fysiskt beroende, förutom sin långsiktiga biverkningar av leverskador, hjärtsjukdom och ökad risk för flera typer av cancer.

Tobak är en beroendeframkallande, cancerframkallande ämne med stimulerande egenskaper. Enligt Umn. edu är tobak lika beroendeframkallande som heroin som antidepressiva ämne, vilket gör det till en av de svåraste droger att sluta. Bland de hälsorisker av missbruk av tobak är emfysem, hjärtsjukdomar och cancer i lungor, bukspottkörtel, bröst och matstrupe.

Receptbelagda läkemedel

Receptbelagda läkemedel är lagliga när ordinerats av läkare. Denna klass av läkemedel inkluderar stimulantia, depressiva och muskelavslappnande, och är en stor källa till beroende och narkotikarelaterade dödsfall i USA

Centralstimulantia är föreskriven för behandling av uppmärksamhet sjukdom Deficit Hyperactivity (ADHD) och behandling- resistenta depression. De går genom varumärkena Ritalin, Adderall och Desoxyn och ofta missbrukas som studie medhjälpare av high school och college studenter.

depressiva är i huvudsak det motsatta av stimulantia och omfattar läkemedel från bensodiazepin och barbiturat familjer. De är tagna för sina alkoholproblem-liknande effekter, bland annat sänkt hämning, sedering och minnesförlust. Opiater och muskelavslappnande är föreskrivna för att behandla svår smärta och används ofta för sin euforiska och avslappnande effekter. Läkemedel i denna klass innefattar kodein, morfin och cyclobenzaprine.

Over-the-Counter Ämnen

De mest missbrukade OTC läkemedel dextrometorfan, eller DXM. Det finns i många hosta och förkylning preparat och orsakar dissociativa effekter som liknar ketamin eller PCP när det tas i höga doser. Faror med DXM missbruk omfatta. Hypertermi, lever-och hjärnskador, koma och död

Andra OTC ämnen som ibland används för sina berusande effekter är pseudoefedrin (avsvällande), antihistaminer (lugnande medel), och inhalatorer, sådana som dator dammvippa eller lim.

Herbal Highs

Entheogens, eller "naturläkemedel diskant," är en helt annan klass av juridiska ämnen. Bland de vanligaste av denna klass är hallucinogen Salvia divinorum. Det orsakar LSD-liknande hallucinationer som pågår i cirka tio minuter och är mycket intensiv. Morning Glory frön och San Pedro kaktus är andra växtbaserade läkemedel med liknande psykedeliska effekter.

Kratom är en växt med opiatliknande effekter. Det orsakar en hög som är nästan identisk med opiater som morfin och kodein och är lika beroendeframkallande. Andra vanliga växtbaserade diskant ingår ephedra, svamp amanita och dödliga spikklubba, som ansvarar för mer akuten besök årligen än någon annan växt-baserade läkemedlet.

Säkerhet

Som framgår med tobak och alkohol, en drog laglig status har lite att göra med dess säkerhet. Antag aldrig att ett läkemedel är säkert att det är juridiska eller fysiska. I vissa fall kan lagliga droger vara ännu mer potent än gatan droger, på grund av läkemedel renhetsstandarder i receptbelagda mediciner och okända Alkaloidhalten i växt-baserade läkemedel.

Previous:nothing Next:varför kvinnor använder fertilitet droger?

Relaterade artiklar


 • define cellmembranet
 • Vad är generiska läkemedel?
 • hur man kan stoppa åksjuka utan piller eller medicin
 • mediciner för öroninfektioner
 • fysiska delen av graviditeten
 • hur man återställer en klarblå Fertilitetsmonitor
 • tonårsgraviditeter problem
 • tills vilken ålder ska jag sterilisera vatten för flaskor?
 • vad barnläkare göra
 • steg i tillämpningen komprimering bandage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com