missbruksproblem störningar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-13
Droganvändning sjukdomar är ett vanligt problem hos tonåringar och vuxna i USA. Enligt CDC. gov, cirka 8,3 procent av personer 12 år eller äldre använder illegala droger varje månad. Ämnen av missbruk omfatta illegala droger, receptbelagda och receptfria läkemedel samt alkohol och tobak

Alkoholism och tobak missbruk.

Alkohol och tobak är de mest använda läkemedlen i världen. Trots deras rättsliga ställning och lättillgänglighet, båda kan orsaka allvarliga hälsoproblem.

Många alkoholister startar som "sociala dricker," dricka alkohol i sociala situationer som ett sätt att sänka hämningar och passar in med andra. Problem uppstår när alkohol behövs för att må bra på att vakna eller när man dricker inträffar i frånvaro av andra människor. Storkonsumenter kan uppleva smärtsamma och farliga uttag, inklusive ökad ångest, darrningar eller kramper på att sluta, vilket gör det ännu svårare att få rent.

Tobak beroende dela ett liknande öde. Som alkohol, ökar tobaksbruket risken för allvarliga sjukdomar som hjärtsjukdomar och olika typer av cancer. Det är också är extremt beroendeframkallande. Enligt The New York Times, nikotin --- den beroendeframkallande substansen i tobak --- är svårare att sluta än heroin. Vad mer, många rökare missbrukare efter sin första eller andra gången försöker tobak på grund av dess starkt beroendeframkallande karaktär.

Receptbelagda droger

receptbelagda läkemedel missbruk är ett växande problem i USA. År 2000 var 43 procent av inläggningar akuten för överdoser på grund av receptbelagda droger, enligt SAMHSA. LEDARE Receptbelagda läkemedel varierar i typ från stimulantia och depressiva till opiater och lugnande medel-alla som kan orsaka mentala och fysiska beroende.

Trots att tro att receptbelagda läkemedel är säkrare än gatan droger, tusentals människor dör av dessa ämnen varje år. I vissa fall kan receptbelagda läkemedel vara mer potent än deras illegala motsvarigheter på grund av läkemedel renhetsstandarder. Bland de vanligaste missbrukade receptbelagda läkemedel är opiater Oxycontin och Hydrocodone, den stimulantia Ritalin och Adderall, Valium och Xanax från bensodiazepin familjen.

narkotikamissbruk

Illegala droger är substanser som inte kan erhållas på recept eller över disk, såsom heroin eller kokain. Som receptbelagda läkemedel, illegala droger varierar kraftigt i deras effekter. De bär den ytterligare risken för förfalskningar och okända renhet, ökar risken för överdosering och toxiska reaktioner. Risken för rättsliga problem och faror som är förknippade med att få gatan droger gör dem ett hot mot hälsa och säkerhet för alla som använder dem.

Några av de mest använda illegala droger inkluderar marijuana, kokain, heroin och ecstasy. Andra ämnen som t. ex. PCP, ketamin och metamfetamin är också vanliga i många städer över hela USA.

Tecken på missbruk

Att lära sig känna igen tecken på missbruk är ett viktigt steg i att hjälpa att förhindra överdosering, missbruk och andra narkotikarelaterade hälsoproblem.

missbrukare blir ofta tillbakadragna, förlora intresset för lång tid hobbies och vänner. De kan uppvisa extrema förändringar i vikt, sömn och matvanor eller har oförutsägbara humörsvängningar. De visar ofta en upptagenhet med att använda eller få sina droger, och kan delta i illegala aktiviteter som läkare shopping eller recept förfalskning. Andra möjliga tecken på narkotikamissbruk omfattar plötsliga, drastiska förändringar i humör, beteende, personlig inställelse eller vänner.

Varning

Om du eller någon du känner missbrukar droger, söka professionell hjälp omedelbart för att undvika potentiellt allvarliga hälso-, juridiska och ekonomiska konsekvenser. Centra som specialiserat sig på drogmissbruk kan behandla missbruk och hjälpa patienter leva ett nyktert liv.

Previous:nothing Next:användning av mänskliga appendix

Relaterade artiklar


 • ärftlig risk för diabetes hos barn
 • biverkningar av midol
 • hur man köper narkotiska smärta medicin på nätet
 • vad man ska göra för att bli av kvinnliga ansiktshår
 • Sex steg till självförtroende
 • tecken på bröst infektion
 • vad är steroida saponiner?
 • define kolesterol
 • alternativ medicin för njursten
 • hur man gör kramper försvinna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com