mykoplasma hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-19
Beläget i halsen av de smittade personerna är mykoplasma en smittsam bakterie som kan orsaka ditt barn att uppleva en rad symptom och komplikationer till följd av infektionen. Att känna till fakta om mykoplasma-infektion hos barn kommer att hjälpa dig att minska ditt barns möjligheter att utveckla denna hälsotillstånd

Fakta

Vanligen kallad mykoplasma, bakterier Mycoplasma pneumoniae (M. pneumoniae) kan orsaka en infektion i lungorna hos människor i alla åldrar, men förekommer oftast i skolåldern och unga vuxna. Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), orsaker Mycoplasma fler fall av lunginflammation i skolåldern än någon annan infektion. Infektion sker efter ditt barn kommer i kontakt med luftvägarna vätskor av en infekterad individ, ofta genom nyser eller hostar, inkubationstiden kan pågå så länge som fyra veckor

Symtom

Symtom av mykoplasma typiskt utvecklas efter inkubation. period av infektionen. Enligt Maryland Community Health Administration, barn under 5 år visar ofta antingen extremt milda symtom eller inga symtom alls. Symtomen inkluderar ofta en feber, torr hosta (som ofta förekommer i spasmer), huvudvärk, överdriven trötthet, bröstsmärta, ont i halsen och bronkit (inflammation i ditt barns luftrören). Ditt barns symtom kan pågå så få som tre dagar eller så länge som fyra veckor, beroende på infektionens svårighetsgrad.

Komplikationer

Mycoplasma infektion resulterar ofta i lunginflammation och öroninflammation. New York State Department of Health sägs att lunginflammation till följd av mykoplasma-infektion är ofta kallad "Walking lunginflammation," eftersom det inte är typiskt svår. Se till att du följer din läkares behandling anvisningarna exakt för att minimera ditt barns chanser att få sin lunginflammation förvärras. En öroninflammation (otitis media) kännetecknas av förekomsten av ont i öronen och överdriven irritabilitet och bör behandlas omedelbart för att minska risken att utveckla hörselskada.

Diagnos och behandling

Beroende på ditt barns symtom och Resultaten av en fysisk undersökning kan läkaren ta ett blodprov för att klargöra den exakta orsaken till smittan. Om han misstänker mykoplasma lunginflammation, han kommer sannolikt att göra en lungröntgen också. Eftersom Mycoplasma är en bakterie, kommer ditt barns läkare använder oftast ett antibiotikum för behandling. Även antibiotika kan lindra ditt barns symtom, kan bakterien själv kvar i ditt barns hals i flera veckor efteråt. Andra viktiga komfort åtgärder inkluderar massor av vila och vätska.

Förebyggande /Lösning

god hygien kommer att gå långt i att hålla ditt barn från att utveckla en mykoplasma infektion. Lär ditt barn att tvätta händerna ofta, täcka munnen när man hostar, och använda en vävnad när blåser näsan. En stor riskfaktor för att utveckla en mykoplasma-infektion är trångt sådana villkor som dem i en skola, undvika trängsel skolan fungerar när det är möjligt, särskilt under sensommaren och hösten, minskar ditt barns chanser att utveckla en mykoplasma infektion.

Previous:nothing Next:säkerställa att skyldigheterna biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur man ska äta hälsosamt och samtidigt spara pengar
 • kroppslukt från svettningar och klimakteriet
 • hur man kan somna lättare - effektiva sätt
 • hur man torkar ut en sinus som är överbelastad med slem
 • hur man kan leva genom en sjukhusvistelse
 • effekterna av tonåringar gör steroider
 • hur man rengör en påse urin dränering
 • hur man bättre dina chanser att bli gravid
 • komplikationer av p-piller
 • fosterutveckling steg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com