nukleinsyrametabolismen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-09
Den mänskliga kroppens mest grundläggande ämnesomsättning processer äger rum på cellnivå. Nukleinsyror hålla grundläggande ritningarna på hur dessa processer körs. Cellnivå reglerar energiproduktion, reproduktiva processer och processer metabolism. Varje celltyp följer en steg-för-steg plan där de olika organ och vävnader i kroppen bibehålls, och stöds

Identifiering

Det primära nukleinsyror i kroppen är DNA (deoxiribonukleinsyra) och RNA (ribonukleinsyra). Nukleinsyrametabolismen är den process i vilken DNA och RNA-molekyler tillverkas. Dessa molekyler är uppbyggda av komponenter som kallas nukleotider. Varje nukleotid är ett bindemedel som håller nukleinsyror tillsammans. DNA: s primära roll inom metabolismen processen är att tillverka kopior av sig själv, samt skapa motsvarande RNA trådar som utför de instruktioner som finns i DNA.

Nukleotider

Nukleotider visas i en kedja bildas inom DNA-molekylen. Deras namn är adenosin, guanosin, tymidin och uradine. Varje nukleotid består av en socker, en fosfater och kväve bas. I vilken ordning detta material förekommer i en DNA-sträng bestämmer den genetiska koden för en viss cell. Nukleinsyrametabolismen inträffar när DNA-strängen börjar processen att duplicera sin kodning att skapa en ny tråd. För att göra detta, klyver DNA-spiralen på mitten, och tillverkar en kopia helix med hjälp av split delarna som mallar.

Metabolism Processer

nukleinsyrametabolismen processer innebära att man med cell näringsämnen att bygga och reparera celler strukturer. Denna process kallas anabolism. Bränslet, eller energi som krävs för cellen att utföra dessa funktioner är också metaboliseras i cellen. Denna process kallas katabolism. Båda dessa processer Följ stegen som kartlagt inom cellens DNA-molekyler, medan RNA-molekyler är de som faktiskt utför dessa processer i cellen. De inblandade steg består av metaboliska vägar, som utlöses av enzym reaktioner.

Kod Transfer

När en DNA-nukleinsyra molekyl dubbletter själv, skapar det en motsvarande RNA-molekyl. När detta händer är den genetiska koden för cellen transkriberas till något steg av det nyinrättade RNA-molekyl. För att göra detta, tre typer av RNA-molekyler är tillverkade-budbärar-RNA (mRNA), ribosomalt RNA (rRNA) och överför RNA (tRNA). Budbärar-RNA bär den genetiska informationen till ribosomen strukturer som finns i hela cellen. Ribosomalt RNA avkodar den genetiska informationen och skriver av det till något steg. Transfer RNA monterar aminosyror, eller enzymer som behövs för att reglera cellens ämnesomsättning processer.

proteinsyntes

Den mänskliga kroppen innehåller så många som 20 olika typer av aminosyror. Proteinmolekyler består av strängar av aminosyror grupperingar. Nukleinsyrametabolismen processer används överföring RNA-molekyler för att syntetisera oavsett vilken typ av protein som behövs. Den typ av protein som behövs beror på vilken del av kroppen cellen ligger som olika vävnader och organ formationer utgörs av olika proteiner typer. Transfer RNA-molekyler montera aminosyror i strängar för att bilda särskilda protein. Dessa protein blir de enzymer som reglerar cellens ämnesomsättning processer.

Previous:nothing Next:Graviditet & tidig menopaus

Relaterade artiklar


 • Potts sjukdom hos barn
 • klimakteriet teorier & tankar
 • campral biverkningar
 • hur familjens hälsa historia
 • hjärnhinneinflammation hos barn
 • hur man: skottsäkra din familj i vinter
 • rättsmedel för att bota ödem
 • att bota inre organ lukt
 • Staph infektioner hos spädbarn
 • stämningsstabiliserande hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com