öga bevattning förfaranden

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-18
Ögat är ett känsligt organ som kräver korrekt och omedelbar vård om skadade. Om främmande föremål eller kemikalier få i ögat, kommer en process samtal öga konstbevattning hjälp att ta bort och rengöra ögat. Korrekt bevattning och medicinsk behandling är nödvändiga för att säkerställa att synen är inte minskas eller förloras. Skador som repor, brännskador och trubbig kontakt till ögat bör få lämplig medicinsk vård. Bära skyddsglasögon vid fysisk aktivitet och vid rengöring hjälper till att minska risken för en ögonskada.

Du behöver:
disktrasa eller handduk

Foreign Objects

damm, sand, skräp och till och med ögonfransar kan komma in i ögat och orsaka irritation. . Några andra symptom på ett främmande föremål i ögat är rodnad, smärta, klåda och smärta i ögonen. En allmän känsla av något i ögat kan vara närvarande om det finns ett främmande föremål i ögat. Ögat bör undersökas och det främmande föremålet spolas ut eller tas bort på ett sätt som inte orsakar skada på ögat.

Främmande föremål Bevattning

För att ta bort ett främmande föremål från ögat, tvätta händerna noga och har patienten titta upp och ner. Om du kan se objektet på ögonlocket försöka ta bort den genom att försiktigt använda en bomullspinne. Rör inte ögat med bomullstuss. Detta kan orsaka repor i hornhinnan. Ibland blinkar kan bidra till att skapa tårar som kommer att spola objektet ut också. Om objektet är på ögat självt, har den personen luta huvudet så att den skadade ögat ner och åt sidan. Kör kallt kranvatten från bron i näsan och låt den gå över skadade öga för upp till 15 minuter. Detta bör spola ögat och ta bort objektet. Om du efter bevattning ögat är fortfarande irriterad träffa en läkare.

Kemiska skador

Kemisk skada på ögat kan hända med vanliga hushållsprodukter som städare och aerosoler. De är också vanliga i arbetsrelaterade olyckor där kemikalier används för rengöring eller produktion. Förekomsten av kemikalier i ögonen orsakar rodnad, smärta, sveda, brännande känsla och kliande ögon. Det är viktigt att spola ögat så snart som möjligt för att minska skador som kan uppstå från kemikalier.

Kemisk Konstbevattning

För kemiska bevattning Spola ögonen omedelbart med vatten metoden. När båda ögonen har skadats, om möjligt, få i duschen för att spola dem på samma gång. Ta inte bort kontaktlinser tills efter bevattningen har gjorts. Efter det, om du kan ta bort dina kontakter du borde. Medicinsk hjälp bör sökas för varje kemiskt kontakt med ögat. Söker läkare så snart som möjligt kan bidra till att förhindra ytterligare skador på ögat från kemikalier.

Varningar

Det finns några saker du bör inte göra när det kommer till första hjälpen för ögonen. Du ska aldrig gnugga eller trycka på ögat. Ta inte bort kontakter, utom när det gäller kemiska kontakt efter att de har bevattnas. Kontakter täcker ögat och i viss mån skydda en del av ögat. Ta inte bort ett inbäddat objekt. För alla inbäddade objekt, lämna den på plats och söka läkarvård omedelbart. Försök att ta bort objektet kan orsaka permanent och ytterligare skador.

Previous:nothing Next:hur ta reda på läkare

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en påse urin dränering
 • Graviditet & lågt antal blodplättar
 • långvarig användning av p-piller & hormonella förändringar
 • biverkningar av Depo prevera
 • hur man kan bli av med vårtor på några dagar
 • hur lång tid tar det hjärnhinneinflammation vaccination sista?
 • Kan man vara gravid utan att veta?
 • Vad gör din första period se ut?
 • polycystiskt ovariesyndrom och missfall
 • hur man hittar H1N1 nyheter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com