om hoven och klövsjuka hos vuxna

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-04
Hoof och klövsjuka orsakas av ett virus som drabbar insidan av munnen, handflatorna och botten av fötterna. Det drabbar främst barn på grund av sin brist på antikroppar, men de kan påverka vuxna, liksom. Symtom hos vuxna är de samma som barn. Djur kan också avtala en typ av hov-och klövsjuka, men det är som orsakas av olika virus som inte påverkar människor. På samma sätt påverkar det mänskliga viruset inte djur. Denna sjukdom förekommer oftare på sommaren

Symtom

symptomen kan uppträda influensaliknande med feber, aptitlöshet och ont i halsen. Små blåsor visas i munnen ett par dagar efter debuten av feber. Blåsor framsteg normalt sår på tungan, tandkött och inne i kinden och kan vara smärtsamma. Ett utslag utvecklas på händer och fötter och ibland i privata områden. De som drabbas får endast visa symtom i munnen, eller bara händer och fötter.

Orsak

Viruset coxsackievirus A16 och ibland enterovirus 71 är normalt orsaken till denna sjukdom. Andra virus i samma grupper kan orsaka denna sjukdom, liksom.

Transfer

som en vanlig förkylning, är detta virus sprids genom fysisk kontakt eller kontakt med en infekterad yta. Den drabbade personen kan fortsätta att vara smittsam i flera veckor, även om inga tecken är närvarande. Vuxna kan vara smittsam utan några symptom. Immunitet mot ett visst virus kan utvecklas efter exponering, men eftersom det finns flera virus i samma grupp, infektion av ett annat virus kan orsaka ett utbrott återkommer.

Diagnos

Laboratorietester kan ta några veckor att återvända resultat, så kommer många läkare inte skicka ut en kultur för undersökning. En läkare kan diagnostisera hov-och klövsjuka genom att bedöma patientens ålder och genom visuell och fysiska symptom.

Behandling och prevention

Enligt cdc. gov finns det ingen behandling eller vaccin mot denna sjukdom, även om mediciner kan vidtas för att lindra symptomen. Det finns mun sprutar för utvärtes bedövande och mediciner för att sänka feber och smärta obehag. Utslagen finns på händer och fötter är ofta inte kliande, så en anti-kliar läkemedel såsom Benadryl allmänhet inte föreskrivs. Det är viktigt att stanna hydrerade när du har feber.

Frekvent handtvätt och yta tvätt är mycket uppmuntras att kontrollera spridningen av viruset. Nära kontakt som kyssar, kramar är eller dela redskap motarbetas.

Previous:nothing Next:Vad är Zoloft effekter på ett foster?

Relaterade artiklar


 • vikten av att hålla det mänskliga örat ren
 • tung period efter klimakteriet
 • mat mögel fakta
 • biverkningar av tdap
 • barn perifer neuropati symtom
 • postpartum bensmärta
 • tidig menopaus och huvudvärk
 • typer av reproduktiv hälsovård
 • diarré och hudutslag symtom hos barn i lekåldern
 • Vilka är orsakerna till att en mjuk knöl på blygdläpparna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com