onormal blödning & spotting under klimakteriet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-03
Kalendern, en gång så användbart för att förutsäga och planera runt din tid, blir värdelös i klimakteriet. Perioder tenderar mot den oregelbundna och steg för blödning är aldrig enhetliga bland kvinnor. En kvinna kan uppleva färre cykler över tiden, varje kortare och lättare tills de slutar. En annan kan uppleva tunga och skrämmande blödning, som leder henne att tänka, vad som är onormalt eller spotting under klimakteriet

Normal

Omkring 90 procent av kvinnorna kommer att uppleva förändringar i blödningar under klimakteriet, skriver Pat Wingert och Barbara Kantrowitz i "The Menopause Book. " Det anses normalt att hoppa perioder, erfarenhet tyngre eller lättare flöden, och har en period som varar mindre än två dagar och mer än fyra. Varaktighet också kan krympa från 21 till 23 dagar och sedan expandera till längre och längre tills det tar stopp permanent

Onormal

Kvinnor ska se en läkare om upplever forsande och kraftiga blödningar, särskilt när de åtföljs av blodproppar. blödning som varar mer än sju dygn i följd, cykler som börjar mindre än 21 dagars mellanrum, och varje blödning eller småblödningar mellan menstruationerna eller blödning under eller efter sex. Rikliga blödningar definieras som behöver ändra högsta uppsugningsförmåga tampong eller pad varannan timme. En kvinna upplever någon blödning ett år efter upphör menstruationen bör ses av en läkare.

Orsaker

Hormoner är en primär orsak till onormal blödning. Postmenopausala kvinnor kan fortsätta att producera östrogen strömmar men inte progesteron, vilket gör att livmoderslemhinnan att bli mer igen än normalt. Eller minskningar av östrogen kan orsaka gallring av slidan och livmodern foder. Hormonbehandling och p-piller kan inducera "blödningsdagen. "Andra onormala blödningar orsaker är infektion, sköldkörtel och leverproblem, polyper, cystor eller muskelknutor, användning av vissa mediciner och gynekologisk cancer.

Diagnos

En läkare kommer att fråga hur ofta perioder förekommer, färg och längd flöde och om det finns några klumpar Läkaren kan köra blodprov och kommer att genomföra en fysisk undersökning Andra test som kan behövas. . :

en endometriebiopsi: En kateter används för att samla in en liten mängd . vävnad från livmodern

sonohysterography: sprutas in i livmodern och en bild av livmodern ses.

Behandling

Hormonbehandling kan ges för att kontrollera blödningar, men det kan ta månader att märka en skillnad. Om polyper och cystor som orsakar blödning kommer läkarna bort kirurgiskt dem. För cancer, ska behandlingen alternativ diskuteras med läkare. Om blödningen inträffar bara med sex, tala med läkare om kortvarig användning av en lokal hormonbehandling och smörjmedel och personliga hudkräm.

Previous:nothing Next:Definitionen av fysisk utveckling

Relaterade artiklar


 • funktioner i hjärt-kärlsystemet
 • korrekt stående arbetsställning
 • hur man svälja ett piller
 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
 • hur man ska behandla din inåtväxta tånagel
 • Vad gör en mjälte göra?
 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • hur man ska behandla femte sjukdom (slog kind)
 • hur du tar bort löss från håret
 • Hur du tar hoodia för bästa resultat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com