p-piller för klimakteriet symtom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-08
Under klimakteriet, eller den period på två till tio år innan klimakteriet, kan en kvinna uppleva ett antal obehagliga symptom. Trots att Food and Drug Administration inte har särskilt godkänt lågdos p-piller för behandling av klimakteriet symtom är det vanligt så länge det inte finns några andra hälso-eller livsstilsfrågor som skulle göra det oklokt

Du behöver:.
disktrasa eller handduk.

Symtom

Mycket låg dos piller kan lindra en rad klimakteriet symtom såsom tunga perioder, oregelbunden menstruation, sömnlöshet, mild värmevallningar och irritabilitet, och kan skydda en kvinna från äggstockar och livmoder cancer om det tas tillräckligt länge, åtminstone för ett par år. Användning av låg dos p-piller också kommer att hjälpa till att bekämpa benskörhet och tillväxten av livmodern Myom.

Biverkningar

Oftast är det de piller som föreskrivs för att lindra klimakteriet symtom vid så låga doser som biverkningar ovanligt. Bör dock biverkningar förekommer, sannolikt kommer sådana saker som ömma bröst, illamående, högre blodtryck och huvudvärk.

Överväganden

Även i låg dos piller brukar ses som säkra även för kvinnor över 35 år ålder, vissa kvinnor bör inte ta lågdos p-piller för klimakteriet symtom. Kvinnor som är rökare bör inte ta p-piller. Inte heller bör kvinnor som tidigare haft högt blodtryck, blodpropp, bröstcancer, hjärtsjukdom eller komplikationer av diabetes.

Tidsplan

Kvinnor ofta börja uppleva klimakteriet i 40-årsåldern, och oftast har avslutat klimakteriet i 50-årsåldern . Hur lång kvinnor fortsätter att ta lågdos p-piller är ett beslut som skall göras med sin läkare. Den genomsnittliga tiden för att stoppa p-piller för att hantera Perimenopause är nära 50 år. Vid den tidpunkten kan tester göras för att se om klimakteriet är klar. Om symptom på klimakteriet blir problematisk, får hormonbehandling vara ett alternativ.

Varning

migrän behöver tala med sin läkare innan du påbörjar p-piller för klimakteriet symtomlindring. Det misstänks att p-piller, även i låg dos sådana, påtagligt kan öka risken för stroke hos några kvinnor som har migrän. Det verkar variabeln är om en kvinna har auror före uppkomsten av en migrän, hon är mer benägna att ha en stroke.

Previous:nothing Next:Vad är några bra banta?

Relaterade artiklar


 • hjärtklappning symtom under klimakteriet
 • follikulit orsakar i hårbotten
 • behandling för maskar hos människa
 • vit avföring hos människa
 • avvek septum utan symtom
 • testning för nyfödda sura uppstötningar
 • avkopplande hår under graviditeten
 • Seroquel under graviditet
 • medicinsk behandling för depression menstruella
 • kan jag bli gravid om jag hade mitt rör bränt?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com