progesteron och bröst tillväxt

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-22
Progesteron är ett kvinnligt hormon, som finns i både män och kvinnor. Östrogen, progesteron inte är ansvarig för de flesta bröst tillväxt. Däremot spelar det en viktig roll i reproduktion och utveckling av mjölkgångarna. Progesteron kan orsaka bröstcancer tillväxt under menstruation och graviditet

Du behöver:.
Analog skala
. Penna.
Måttband (tillval).
1-tums av 1x1 fot plywood.
Såg, manuell eller makt.
Sandpapper.
Tungt föremål, cirka 5 till 10 kg.
.

Progesteron

Progesteron är kvinnligt hormon som spelar en viktig roll i kvinnlig utveckling, inklusive menstruation, graviditet och utveckling av sekundära kön egenskaper. Det kan produceras på tre ställen: de äggstockar, binjurar och moderkakan under graviditeten. Det är också ofta lagras i fettvävnad. Progesteron kan också hittas i mjölkprodukter och vissa växter i yam familjen hemma i Mexiko och Taiwan.

Bröst tillväxt och utveckling

Samtidigt som det är östrogen, en annan kvinnlig hormon, som främjar tillväxt och utveckling av bröstvävnad hos flickor under puberteten, spelar progesteron en del i bröst tillväxt också. Under andra halvan av menstruationscykeln, progesteron nivåerna ökar och orsakar svullnad i brösten, tillsammans med ömhet eller smärta. Under de tidiga stadierna av graviditeten anses progesteronet också ansvarig för att stimulera bildandet av mjölkgångarna, vilket orsakar en kvinnas bröst att växa snabbt i storlek.

Too Little Progesteron

Om din kropp inte skapar tillräckligt progesteron, du kan ha problem att bli gravida eller bär barnet till full sikt. För lite progesteron kan också orsaka hypoplastiska eller underutvecklade bröst eftersom det inte finns tillräckligt progesteron i kroppen för att stimulera bildandet av mjölkgångarna. Brösten kan sakna fyllighet eller verkar svullen i spetsen, men smal nära bröstet. Dina bröst växer inte under menstruation eller graviditet. Du kommer också att ha svårt att amma eftersom du kommer att producera lite eller ingen mjölk i dina bröst.

Progesteron Test

Progesteron är ett normalt finns i både män och kvinnor, men när det är närvarande vid onormala nivåer kan det vara ett tecken på vissa former av cancer i båda könen. Progesteron nivåer kan även ange sannolikheten för missfall, visar födelsetalen och bestämma ägglossning. Din vårdgivare kan testa dina nivåer av progesteron genom att ta ett eller flera blodprov för analys. Han kommer att be dig att inte vidta någon preventivmetod räkningar eller andra former av östrogen eller progesteron i minst en månad i förväg. Han kommer också att fråga om du har haft några medicinska tester med radioaktiva komponenter, eftersom detta kan påverka resultaten.

Syntetiskt progesteron

En syntetisk form av progesteron, som kallas progestin, kan användas för kvinnor som inte producerar tillräckligt progesteron på egen hand. Det används även som behandling av bröstcancer hos båda könen. I vissa fall transsexuella kvinnor använder syntetiska former av progesteron att växa bröst. Progestin kan komma i många former, inklusive krämer, injektioner och kapslar. Det ska alltid användas under ledning av din vårdgivare. Du kan uppleva förändringar i din menstruation, aptitlöshet eller muntorrhet. Om du upplever hudutslag, domningar i någon del av kroppen eller blodproppsbildning, uppsök omedelbart läkarvård.

Previous:nothing Next:hormoner för att växa bröst

Relaterade artiklar


 • livlina systemanalys
 • blodcirkulationen hos människa
 • kan du ha en normal period & vara gravid?
 • Hur länge de tecken och symptom på klimakteriet sista?
 • astma ökar hos barn
 • bröst pumpning tekniker
 • utveckling av grovmotorik
 • den Lamaze teknik
 • metoder för anpassning
 • hur att få arbetskraft med rött te hallonblad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com