som behandlar prostataproblem?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-09
Prostatan är en körtel som är en del av det manliga reproduktiva systemet. Prostata problem som vanligtvis behandlas med en urolog, en läkare som behandlar urinvägarna hos både män och kvinnor tillsammans med det reproduktiva systemet för män. Urologer är specialister och genomgå flera år av kompletterande utbildning. De kan också träna flera delområden

The Prostate

Prostatan är en liten donut-formade körtel som sveper runt urinröret, strax under där det öppnar till urinblåsan. Prostatan utsöndrar en vätska fylld med näringsämnen under ejakulation som hjälper spermierna slutföra befruktning processen. Typiska prostataproblem kan innehålla infektioner, cancer eller utvidgningen som en del av den normala åldrandeprocessen. Symtom på prostata problem bland annat att ha problem med att urinera eller att inte kunna kissa alls. Prostata problem kan också orsaka smärta eller brännande känsla vid urinering eller utlösning. Du kan också uppleva brännande eller kramper på din bäckenbotten. Om du upplever dessa symtom, bör du se din vårdgivare. Om han misstänker att din prostata orsakar problemet, kommer han troligen hänvisa dig till en urolog.

Urologi

Urologi är det medicinska området som koncentrerar sig på kroppens system som skapar och utsöndrar urin, inklusive njurar, urinblåsa och urinrör. Hos män omfattar detta även det reproduktiva systemet. De manliga reproduktionsorganen inkluderar penis och testiklar, samt prostatan och sädesledaren. Det finns flera underavdelning av urologi, inklusive neuorurology, pediatrisk urologi och laparoskopi.

Utbildning

För att bli en urolog, du måste uppgradera från ett ackrediterat Medical School. Härnäst kommer du fylla i en urologi medicinsk hemvist program som kommer att köras minst fem år. Du kommer att spendera minst tre år som arbetar vid kliniska urologi och minst ett år som arbetar i allmän kirurgi. Din sista år måste spenderas ta på sitt ansvar som senior hemvist under övervakning. Det sista steget är certifiering från den amerikanska styrelsen för urologi. Detta kräver att du har slutfört två tentor, det examen och det attesterande Examination. Beroende på var man väljer att träna, kan du också vara skyldig att ansöka om statlig tillståndsgivning.

Allmänt urolog

Mycket av medicinsk hjälp du behöver för din prostata kan göras genom en allmän urolog. Till exempel bör män över femtio år har den årliga prostata prov, som vanligtvis utförs av en urolog. Urologer också diagnostisera och behandla dem med prostatacancer, infektioner prostata eller benign prostatahyperplasi.

Andrologist En urolog som fokuserar på det manliga reproduktiva systemet, inklusive prostata, kallas en andrologist. Detta fält diagnostiserar och behandlar villkor i samband med manlig infertilitet, erektil dysfunktion och ejaculatorius problem. Prostatan, tillsammans med resten av det manliga reproduktiva systemet, styrs av hormoner som testosteron. Därför kan en andrologist arbete överlappar med den som ett endokrinolog. En andrologist kan utföra befruktning eller installera en penis implantat. Om du behöver prostataoperation, t. ex. de benign prostatahyperplasi, kan du se en andrologist för förfarandet.

Hur hitta en

Om du har prostata problem och behöver se en urolog, det finns många källor till hjälper dig att hitta en. Det första stället att börja är din primärvården läkare, som kan hänvisa dig till en specialist. Du kan också kolla med din hälsa försäkringsbolag eftersom det kan begränsningar för vilken läkare du kan se under din täckning. Du kan även kontrollera med den amerikanska styrelsen för urologi om notering av ackrediterade urologer i ditt område.

Previous:nothing Next:blodtryck mätmetoder

Relaterade artiklar


 • svindel orsaker
 • hjärnstrukturer & deras funktioner
 • astma ökar hos barn
 • familjeplanering lagar
 • kan ett dåligt immunförsvar orsaka kroppen lukt?
 • sätt att avyttra dambindor
 • Sign & symptom på ett kolon massa
 • läkemedel avsedda för barn gas
 • tre sjukdomar orsakade av rökning
 • hur påverkar en förstorad sköldkörtel fertilitet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com