spektrum av normala östrogennivåer

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-22
Östrogen är ett kvinnligt hormon som huvudsakligen produceras av äggstockarna. Det tjänar många syften, däribland att hjälpa till att reglera menstruationscykeln, bevara bentätheten och öka tillväxten av livmodern. En obalans i östrogen kan orsaka många problem och symtom. Onormal blödning, infertilitet och klimakteriet alla kan orsakas av östrogen obalanser. En enkel blod, urin eller saliv prov kan undersökas för att avgöra östrogennivåerna. När nivå utvärderas, kan behandling hjälpa till att lindra symtomen av hormonell obalans.

Du behöver:
analog skala
. Penna.
Måttband (tillval).
1-tums av 1x1 fot plywood.
Såg, manuell eller makt.
Sandpapper.
Tungt föremål, cirka 5 till 10 kg.
.

Östrogen

Östrogen, en grupp av hormoner, produceras i hypofysen och ansvarar främst för utvecklingen av kvinnliga könsorgan. Den består av tre fraktioner: Östron, som maily sker efter klimakteriet, estradiol, som produceras i äggstockarna och är ansvarig för ägglossningen och påverkar utformning och graviditet, och östriol, som ofta uppstår under graviditeten. Dessa tre fraktioner är alla mäts under östrogen provning.

Normala nivåer

Den normala utbudet av östrogen varierar beroende på patientens ålder. Typiskt en kvinna i åldrarna 20 till 29 kommer att ha en genomsnittlig nivå på 149 pg /ml (piktogram per milliliter). En kvinnlig mellan 30 och 39 kommer i genomsnitt en nivå på 210 pg /ml. Och de över 40 men inte i klimakteriet kommer att ha en genomsnittlig nivå på 152 pg /ml. Dessa nivåer som kan variera från dag till dag beroende på varje kvinnas menstruationscykel.

Lägsta östrogennivåer

Östrogennivåerna betraktas som låga när området är 10 till 20 pg /ml. Detta kan orsakas av menopaus, anorexi och Turners syndrom. Extrem uthållighetsträning också kan minska östrogennivåerna. Några av symptomen på låg östrogen nivåer är trötthet, värmevallningar, nattliga svettningar, torrhet i slidan och koncentrationssvårigheter. Låga nivåer av östrogen kan lämna dig känslan utarmat och utmattad.

Höga östrogennivåer

Nivåer över 200 pg /ml bedöms som mycket hög. Östrogen nivåer kan vara förhöjd på grund av fetma, hjärt-kärlsjukdom och matsmältningsproblem. Stress kan också bidra till en hög östrogen nivå. Symtom på höga östrogennivåer är ångest, depression, humörsvängningar och sömnlöshet. Det är viktigt att minska nivåerna av östrogen till normala nivåer eftersom höga nivåer av östrogen också är förknippade med bröst-och livmodercancer.

Behandlingar

Behandling av östrogen obalans kommer att inkludera motion och att äta en hälsosam kost. Några andra behandlingar kan omfatta terapi östrogensubstitution och mediciner alternativ. Östrogenbehandling har sett en minskning av användningen på grund av den möjliga kopplingen mellan den och livmodercancer, hjärtsjukdomar och stroke. Det är viktigt att diskutera alla behandlingar med en läkare och att följa rekommenderade behandlingen för att säkerställa östrogennivåer övervakas.

Previous:nothing Next:progesteron och bröst tillväxt

Relaterade artiklar


 • idealvikt utbud av kroppen typ
 • bröst pumpning tekniker
 • hur de ska hålla på medicinering
 • hur man ska äta hälsosamt och samtidigt spara pengar
 • hur lång tid tar det hjärnhinneinflammation vaccination sista?
 • hur man kan förhindra graviditet diarré
 • kost och normal avföring färg
 • smittkoppor biverkningar
 • barn med knäsmärta
 • follikulit orsakar i hårbotten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com