studiet av de unga alkoholmissbruk återfallsförebyggande

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-20
Studien av de unga alkoholmissbruk återfallsförebyggande är ett område som blev populärt i mitten av 1990-talet när det blev klart att ungdomar dricker var på uppgång. Alkohol är ofta droger för pre-teens grund av dess lätta tillgänglighet i den genomsnittliga hem

Forskning Riktning Adolescent alkoholister, ungefär som vuxna alkoholister, måste ha starka personliga incitament för att hålla sig nykter. Enligt en 1994 undersökning av Brown Vik, studerade 50% av alla ungdomar återfall inom de första tre månaderna efter behandling för alkohol eller marijuana missbruk. En sak som de flesta forskare är överens om är att den långsiktiga rehabiliteringen både är nödvändig och alltför kostsamma för att vara praktiskt för de flesta familjer. Aktuell forskning impulser är fokuserad på att hitta en kortsiktig, prisvärda lösningen.

Isolation

Resultat från National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism som antyder att en svårighet i att förebygga återfall ungdomar alkoholmissbruk är det ansträngda familjerelationerna som går hand i hand med problemet. Den unga drar sig tillbaka från familjen och får ofta i trubbel i skolan och hemma, vilket resulterar i alienation från sina stödsystem. De mest framgångsrika behandlingsplaner lita på familjen och samhället ansträngningar att övervaka beteenden och förstärka de positiva framsteg för att återuppbygga den unga självkänsla och stärka hans beslutsamhet. Tyvärr, med den tid behandlingen kommer in i bilden är relationerna med familj, lärare och positiv påverkar ofta störs till den punkt i närheten av främlingskap, och barnet är kvar med endast den negativa påverkan som utgör hans sociala skikt.

Riskfaktorer

Ett barn kan vara i riskzonen för alkoholberoende till följd av yttre påverkan från kollegor och samhälleliga miljön, men familjen spelar en betydande roll, särskilt i fall där samverkan med en alkoholhalt förälder leder till en instabil hemmiljö. Äldre syskon spelar också en roll för att påverka ungdomar att dricka.

Diversifierat angreppssätt

Forskning visar att ett effektivt förebyggande av de unga alkoholmissbruk återfall kräver en brett upplagd strategi som omfattar motivera användaren, pågående behandling, problemlösning och coping strategier, plus ansträngningar från familj, skola, vänner och gemenskap för att bistå och stödja barnets beslut att hålla sig nyktra. Kids börja dricka av många anledningar, bland annat ett behov av att passa in i eller verkar coola, låg självkänsla och eskapism från verkliga eller upplevda misär. För att vara effektiv måste ett behandlingsprogram adress roten och ändra miljöfaktorer som bidragit till att problemet.

Potential för framgång

I studien av de unga alkoholmissbruk återfallsprevention har samlat en hel del information, men leder ofta till fler frågor än svar, inklusive en del frågor om vad som utgör ett lyckat behandlingsresultat hos ungdomar. Den goda nyheten är att förlängas forskning från samma källor visar en tendens till att många ungdomar med problem alkoholmissbruk att växa ur dem efter ålder 22.

Previous:nothing Next:legala droger fakta

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort löss från håret
 • blodtryck och klimakteriet
 • Vilka är orsakerna till en muntlig svampinfektion?
 • uttjänta symtom
 • saker för en första förbandslåda
 • diet för hyperthyroid patienter
 • symptomen vid PMS
 • bruksanvisningen för silver antibiotika
 • vitaminer för hår hud och naglar
 • livslängd på mänskliga spermier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com