tidigt klimakterium efter uae

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-28
Klimakteriet händer med alla kvinnor så småningom och drastiskt påverkar fortplantningsförmågan. I vissa fall inträffar klimakteriet i förtid på grund av medicinska tillstånd och förfaranden. Ett exempel är uterus artär embolisering (UAE)

Vad är UAE

uterus artär embolisering är en medicinsk åtgärd som används i. ? behandling av myom. Det grundläggande målet för UAE är att minska arteriell blodflödet till muskelknutor i livmodern, vilket gör att muskelknutor att krympa. Minskningen av storleken på muskelknutor åstadkommer smärtlindring, mindre frekvent urinering och mindre blödningar om förfarandet är framgångsrik.

Vad är klimakteriet?

Menopause är en biologisk förändring som vanligen uppträder hos kvinnor när de är medelålders. På grund av hormonella förändringar, kvinnan som genomgår klimakteriet förlorar fortplantningsförmågan.

UAE och Menopaus

UAE fungerar genom att blockera artärerna i livmodern. Problemet med detta är att det också blockerar blodtillförseln till äggstockarna. Som en följd av graden av follikeln (ägget) hormon (FSH) ökar, vilket leder till utarmning av äggstockarna reserver och minska äggstockarnas funktion. Minskningen i äggstockarnas funktion utlöser tidig menopaus.

Statistik

Tidig menopaus vid UAE är vanligt. Enligt de alternativ till hysterektomi hemsida som drivs av Dr Michael Toaff sker tidig menopaus i så många som 15 procent av UAE förfaranden. Detta är speciellt sant för kvinnor som är nära 40 år gammal, eftersom denna grupp kvinnor går in i medelåldern och senare menopaus risk. Kvinnor som är under 40 år visar fortfarande tecken på utarmat äggstockarna reserver.

Graviditet

Enligt de alternativ till hysterektomi hemsida, eftersom den statistiska oddsen för en lyckad graviditet efter UAE minskat, delvis blodtillförseln till livmodern minskar. Detta när den tas bredvid risken för för tidig menopaus efter ingreppet innebär det att kvinnor som genomgår UAE är mycket osannolikt att föda barn, även om fall av lyckad graviditet efter UAE har rapporterats.

Symtom

Symtom på tidig klimakteriet från UAE och andra medicinska förfaranden som hysterektomi liknar de ordinarie klimakteriet. De inkluderar (men är inte begränsade till) värmevallningar, humörsvängningar, sömnlöshet och minskad sexlust. Den främsta skillnaden är att de med för tidig menopaus kan uppleva dessa symptom med mer allvarliga-det är tanken att detta beror på hormoner gradvis minska i naturlig menopaus, medan de minskar snabbt i inducerad tidig menopaus

hur man ska klara

. Om du har genomgått UAE och upplever för tidig menopaus, tala med vänner, familjemedlemmar eller vägledare, ta mediciner eller hormonbehandling för att lindra klimakteriet symtom, och se till att vila mycket och har en hälsosam diet. Om tidig menopaus på grund av UAE har avbrutits reproduktiv planer, överväga adoption.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till kliande fötter?

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för sura uppstötningar i en baby
 • Hur påverkar loestrin 24 har, om den tas under graviditeten?
 • komplikationer av placenta previa
 • prostataoperation & smärta
 • diagnos av utvecklingsstörning
 • enkla sätt att komma i form
 • Hur du tar din förälder till läkaren
 • soja gratis mat för småbarn
 • vad är steroida saponiner?
 • strålningens effekter på celler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com