tips om klimakteriet hos kvinnor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-22
Menopaus, ofta kallad "förändring av livet," uppstår när kvinnans äggstockar har slutat producera tillräckligt med östrogen och progesteron för att behålla perioder och fertilitet. Klimakteriet är anses ha inträffat när en kvinna har inte haft några menstruationer under mer än 12 månader. Fluktuationer i kroppens system kan orsaka humörsvängningar, brist på energi, och sömnproblem. Du kan hantera många av dessa själv, men om symptomen stör ditt dagliga liv, kontakta din läkare för att diskutera behandlingsalternativ.

Du behöver:
analog skala
. Penna.
Måttband (tillval).
1-tums av 1x1 fot plywood.
Såg, manuell eller makt.
Sandpapper.
Tungt föremål, cirka 5 till 10 kg.
.

fysiska förändringar

Oregelbundna påbörjas långt innan klimakteriet blir definitiv. Om du har missat en period eller flera och undrar om du är i klimakteriet, kan din läkare göra ett blodprov som bestämmer det definitivt. Värmevallningar kan börja uppträda och är ofta de mest besvärande symptom. Att hantera dem, klär sig i coola kläder eller välja lager så att du kan ta bort en jacka under en blixt och lägga till det när du känner kyld. Ibland kan man begränsa blinkar med att konstatera och undvika de villkor som tenderar att orsaka dem såsom varm mat eller kaffe, alkoholhaltiga drycker eller täppt rum.

Vaginal torrhet kan orsaka sexuella problem, men vatten-baserade smörjmedel vaginal i märken såsom KY och Astroglide eller hudkräm som Replens eller Vagisil kan hjälpa. Receptbelagda östrogen i tablett, plåster eller grädde formulär kan rekommenderas av din läkare. För sömnproblem, motionera regelbundet och begränsa koffeinintag. Vissa människor tycker att yoga eller andra metoder avslappning hjälp. För allmän god hälsa, äta en hälsosam kost, undvika rökning och se din läkare om fysiska obehaget bli allvarliga.

Psykologiska frågor

Hormonförändringar, värmevallningar och relaterade sömnproblem under klimakteriet kan leda till att vissa kvinnor att känna sig deprimerade eller irriterad. Vissa kvinnor känner att de har förlorat sin kvinnlighet, medan andra kände sig piggare av frihet från att ha perioder och oroande att bli gravid. Kvinnor också ibland klagar på problem i tänkande och minne. Ofta är dessa humör frågor är tillfälliga och lösa sig själva som kroppen anpassar sig till sin nya hormonnivåer, men om de fortsätter eller orsaka stor smärta, kontakta din läkare.

Medicinsk behandling

HRT (hormonbehandling) kan används för att minska värmevallningar även om det också varit knuten till en risk för cancer hos vissa personer. Om symtomen är svåra, kontakta din läkare för att avgöra om du ska ta HRT alls och i så fall försöka ta lägsta effektiva dos. Andra receptbelagda mediciner ibland ut för att lindra klimakteriet symtom inkluderar antidepressiva och droger är specifikt riktad mot värmevallningar såsom gabapentin eller klonidin. Om en kvinna har en närstående osteoporos problem, kan detta också behandlas genom en mängd olika bisfosfonater som minskar förlust av benmassa.

Alternativa behandlingar

Ämnen kallade fytoöstrogener finns i baljväxter som kikärtor och sojabönor samt i hela korn, linfrö och särskilda typer av frukt och grönsaker. Vissa kvinnor anser att dessa på ett naturligt sätt att hantera värmevallningar, även om forskningen inte har visat dem att vara effektiva, dessa är naturliga livsmedel källor som de flesta kan lägga till kosten säkert sätt. Dock isoflavone piller rekommenderas inte för de som har haft bröstcancer, eftersom det kan öka risken.

En mängd olika kosttillskott regelbundet nämns som lättnader värmevallningar, men fördelarna är inte bevisade och , i alla fall vara försiktig med vad du ta och kvantitet. Konstgjorda hormoner (ibland marknadsförs som "bioidentical") marknadsförs, men återigen, de är inte dokumenterat säkert så är bäst att undvika. Om du har frågor om klimakteriet symtom, är din bästa källa din läkare som kan rekommendera den bästa lösningen för dig.

Previous:nothing Next:hur man kan förbättra spermieantal

Relaterade artiklar


 • negativa biverkningar av vitaminer
 • basala termometer vs kropp termometer
 • define artär
 • egenskaper födelsemärken
 • biverkningar av tdap
 • Vad är funktionen av hälsenan?
 • fördelar och nackdelar med röntgen
 • Fördelarna med buken ISOMETRISK
 • hur man hittar naturlig behandling av seborroiskt keratosis
 • kost & polycystiskt ovariesyndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com