undervisning flickor om deras första perioden

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-14
Uppkomsten av menstruation, som ofta kallas en period, brukar vara en upplevelse som många kvinnor kommer tydligt ihåg. Avsaknaden av förberedelser och kunskap om den första månatliga blodflödet kan resultera i negativa minnen av denna händelse. Flickor får vanligtvis sina första perioden i åldrarna 8 och 16, med de flesta börjar menstruera vid 12 års ålder, enligt Mayo Clinic. De flesta experter rekommenderar att du lär din dotter om mens innan hennes första period så att du kan ta itu med hennes frågor och problem samt för att hjälpa henne att undvika att stöta till eller förlägenhet.

Du behöver:.
disktrasa eller handduk

Nyttiga tips

I stället för ett långt samtal om mens, kan du hitta din preteen mer mottaglig om man bryter upp den i flera små mini-sessioner. Optimalt kommer reproduktion och frågor om hennes kropp har diskuterats flitigt sedan hon var ett barn med lite mer information som finns varje år som hon blev äldre. Om möjligt, kan flickor föredrar att ha denna konversation med sin mamma eller en kvinnlig familjemedlem, men pappor kan säkert vara en del av processen också. Eftersom preteens ofta får mycket av sin kunskap från sina kamrater, öppna samtal med frågor om vad hon redan vet om pubertet och menstruation. Rätta till eventuella felaktig information du kan stöta på. Betona det faktum att första menstruation kan uppstå när som helst i åldrarna 8 och 16. Det kan vara frustrerande att vara först i en grupp på menstruation eller känna kvar om de flesta av hennes kollegor har redan haft sina första perioden

I grundläggande och konkreta språk, förklara vad hon ska förvänta sig när hennes tid kommer. Undvik vaga omskrivningar om henne "passage till kvinnlighet" och klargöra smeknamn för menstruation som "tant Flo. " Berätta för henne hur man kan bli av begagnade kuddar, vad du gör om henne börjar när hon är i skolan, hur man undviker läckor och hur man tvätta ur fläckar och ta hand om hennes kläder om man inträffar. Visa hur olika produkter fungerar genom uppackning dem och utför experiment med vatten för att se hur mycket vätska en tampong, pad, eller trosskydd innehar. Detta kan lugna din dotter att effekten av dessa produkter. Betona vikten av att förändra kuddar eller tamponger ofta och upprätthålla renlighet och god hygien. Skapa en tröst kit för din dotter som innehåller en pad /foder /tampong, ett ombyte kläder, och en dos av ibuprofen om ditt barns skola kan over-the-counter mediciner och materiel den i en liten kosmetika påse de kan lagra in sina skåp eller ryggsäcken.

Se till att du fortsätter att vara positiva om mens eftersom dessa attityder kommer att övergå till din dotter. Belysa hur viktigt ett steg menstruation är att växa upp och dess betydelse i den reproduktiva cykeln. Visa att du kan lita på att ge korrekta och goda råd om sexuell hälsa, så att din dotter inser att hon kan prata med dig om någon typ av kön eller preventivmedel frågor.

Tips för pappor

Även om mamma sköter Huvuddelen av menstruation beredskap, bör pappa läsa på i ämnet och vara beredd att exakt svara på eventuella frågor eller funderingar sin dotter kan ha. Singel pappor som planerar att hantera diskussionen själva kanske vill värva en kvinnlig back-up i fall deras dotter vill en annan kvinnas råd eller insikt. Se till att du aldrig spricka skämt om din dotters menstruation och respekterar både menstruation processen och din dotters privatliv.

Previous:nothing Next:vad är testosteron ansvarig för?

Relaterade artiklar


 • definiera skelettet
 • massage för att stressa
 • vad är orsakerna till episodiska kräkningar hos barn?
 • cykler av hårväxt
 • den bästa magnetisk terapi
 • postpartum bensmärta
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • hur man kan bli av med halsont
 • över disk botemedel mot skabb
 • vikten av en balanserad kost för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com