utveckla en person genom livslängd

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-08

Du behöver:
disktrasa eller handduk

utveckling

Det finns nio utvecklingsperioder under en människas livslängd. prenatal period, linda och toddlerhood, början och mitten barndomen, tonåren, unga, medelålders och äldre vuxna. Även om inget två människor kommer att ha samma livserfarenheter, finns det vissa förutsägbara mönster som förekommer och är gemensamma för de flesta alla. Hur en person utvecklar hela sin livstid beror på en blandning av miljö-upplevelser och biologi. Biologiskt är det förutbestämda från befruktningen när en person kommer fram till puberteten, börjar skallighet eller bli grå. Kärleken till spaghetti eller favoritfärg röd är främst miljömässigt. Människans utveckling kan vara komplext. Emellertid den gemensamma band alla människor har grundläggande stadier i livet från födelsen till döden

linda och Toddlerhood

Grace J. Craig och Wendy L. Dunn, författare till "kunskap om människans utveckling, "kategorisera sin linda, eftersom tiden från omkring fyra veckor till cirka ett år gammal och toddlerhood från omkring ett år, när ett spädbarn börjar gå, förrän omkring år två eller tre.

Under sina första två år, utvecklas snabbare och växa snabbare än någon annan period på två år i livet. Cirka fyra månaders ålder, upptäcker en baby sina egna fingrar och kan spendera mycket av sin vakna tid att studera dem. Från fem till åtta månader, börjar en baby lärande finmotorik, hand-öga-koordination och oftast lär sig att krypa. Från nio till tolv månader kan du njuta av bebisar lärande, sociala spel, lära sig att livnära sig, och kan ta steget från att krypa till gå. Genom tjugofyra månader, är han officiellt en liten knatte, utforska världen omkring honom. Han kan uttrycka sina känslor tydligare och förstå enkla rätt från fel.

Början och mitten Childhood

Tidig barndom varierar från två till sex års ålder, mitt barn, från cirka sex till tolv år.

Från två till sex är en tid när ett barns fantasi svävar. Hans sinne expanderar och föräldrar bombarderas med frågor, som han är nyfiken på att förstå världen omkring honom. Den genomsnittliga sex-åringen har ett ordförråd på 2. 600 ord och har en förståelse för minst 20. 000.

I mitten barndomen, världen inte längre kretsar kring hans närmaste familj. Han är mer social med andra barn sin egen ålder. Han börjar att bilda åsikter och synpunkter baserade på en bred social spektrum. Hans tänkande är mer flexibel och komplexa idéer är mindre av en utmaning. Genom tolv års ålder kan han tänka sig hans framtida

Tonåren

Tonåren är en tid av stora förändringar -. Uppnå självständighet och skapa ett oberoende självreglerande organ. Från ålder 13-21 en tonåring upplever emotionella och biologiska turbulens. Porten till vuxen ålder är i horisonten. Dessa är de åren av uppvaknande-år av insikten att han, och han ensam har ansvaret om hans öde. Som fantastisk tid tonåren kan vara, kan de också vara förvirrande och skrämmande.

Dagens moderna tonåringar är långt mer avancerade än bara 50 år sedan. Den genomsnittliga tonåring är sexuellt aktiva efter ålder fjorton -. På 1950-talet och 60-talen, den genomsnittliga åldern för sexuellt umgänge var arton, för pojkar, och många flickor väntade tills äktenskapet

Oavsett avancemang, tonåren kommer alltid handla om att hitta sig själv, finnar och det motsatta könet. Även idag är det en mindre oskyldig tid, kommer en sak är alltid de samma-hormoner. Teens "hormoner rasar utom kontroll och deras hjärnor förändras. . de tycker annorlunda eftersom de är olika.

vuxen ålder

När tröskeln till vuxenlivet är passerad, hitta en självkänsla vanligtvis innebär att söka upp en nära intim relation med avsikten att skapa ett starkt band, vilket kan leda till äktenskap och familj. För en del unga vuxna innebär detta ogräsrensning genom många relationer, medan det för andra, är en obligation görs relativt snabbt och de unga vuxna nu har en självkänsla och syfte.

Tyvärr, för ett mycket inre drivkraft söka en partner och finna mening i livet är den huvudsakliga orsaken till det stora antalet skilsmässor i USA. Individer har bråttom att försegla sitt öde med någon speciell, tänkande med sina hormoner, inte orsak. Mer än hälften av alla unga vuxna äktenskap misslyckas inom de första fem åren.

Mellanöstern vuxen eller medelåldern, eftersom det är mer känd, finner en person som börjar ålder synes snabbare, men i sanning, en person har en ålder på ungefär samma takt sedan ålder tjugofem. Det är nu som effekterna av att leva här på jorden verkligen börjar visa sig. Effekter av solexponering, arbetsliv och vanor, t. ex. röka eller dricka, ändra sitt yttre och inre utseende-han börjar känna hans ålder och sakta ner.

mitt i livet är ännu ett skede i livet fylld av förändring. Förändringar i hormoner för båda könen orsaka känslomässiga och fysiska omvälvningar. Kvinnors menstruationscykler kan förändras och de kan börja klimakteriet eller före klimakteriet. Män upplever också en förskjutning i hormoner och kan göra drastiska förändringar i sitt liv och lämnar anhöriga känner sig förvirrad och förvirrade.

Mellanöstern vuxenlivet innebär tanken på dödligheten. Han vet att han måste planera för hans eventuella pension och dödsfall. Dödligheten är inte något någon människa önskar att möta, än mindre fundera över. Men det är ett faktum att vår tid på denna planet måste någon gång komma till ett slut. Den genomsnittliga manliga lever 74,6 år, medan den kvinnliga medellivslängden är 80,4.

Att bli gammal i det här landet har blivit en stor oro. Hand om åldrande föräldrar tills döden kan vara en stor börda för dem i mitten vuxen ålder. Det är oftast då som verkligheten i sin egen dödlighet realiseras.

Previous:nothing Next:Kan man bli gravid om du inte har regelbunden mens?

Relaterade artiklar


 • stänkblödning efter förlossningen
 • hur man kan bli av kärlek handtag på kvinnor
 • fiskolja och magont
 • hur man kan förebygga yrsel efter att ha ätit en stor måltid
 • djur hudsjukdomar
 • vad är orsakerna till urininkontinens hos förskolebarn?
 • hur du skyddar din familj från H1N1-virus
 • diy HIV-screening
 • tidig debut av menstruationscykeln
 • hypothyroid & klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com