vad är orsakerna till kliande fötter?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-28
Det finns många saker som våra fötter kommer i kontakt med på daglig basis och som kan orsaka vansinniga klåda, såsom svettiga strumpor och skor, skåp golv rummet och den allmänna poolen. Att veta hur man kan stoppa klådan, och hålla den från att komma tillbaka, kommer att bero på vad som orsakar det

Dermatitis

Kontakt dermatit är ett tillstånd som kan orsaka kliande fötter och det är oftast resultatet av något som dina fötter har kommit i kontakt med. Enligt Podiatry Network. com, finns det två typer av kontakteksem som påverkar fötter: primära irritationseksem och allergiskt eksem. Primär irritationseksem orsakas av en irriterande och allergisk dermatit orsakas av en allergisk reaktion mot ett ämne. Primär irritationseksem är bäst behandlas med kalla kompresser. Allergisk dermatit svarar bra på hydrokortison och andra aktuella steroider.

Fungus

Fotsvamp orsakas av en svamp som kallas Trichophyton rubrum, som trivs i fuktiga, mörka platser. Mayo Clinic förklarar att Trichophyton rubrum är också svampen som orsakar ringorm och Jock kliar. Trichophyton rubrum orsakar klåda mellan tårna och smärtsamma stickande och brännande. Klåda och sprickbildning kan även finnas på huden på tårna och fotsulorna tillsammans med överdriven torrhet. Lindriga fall av svamp behandlas med aktuella, over-the-counter anti-svamp läkemedel. Om svampen dröjer, kan en läkare behöva ordinera en starkare anti-svamp.

Bakterier

Svamp villkor som inte behandlas på rätt sätt kan leda till mer komplicerade hälsa situationer som bakteriell infektion. Detta gäller särskilt om den är svår klåda och repor leder till sprickor i huden som gör att bakterier att komma in. CNN Hälsa rapporterar att bakteriell infektion är egentligen en sekundär infektion som orsakar en nedbrytning av vävnad och sår mellan tårna. Förutom lokalt verkande fungicida läkemedel, kan en läkare ordinera antibiotikum för att hjälpa kroppen bekämpa infektionen och döda bakterierna.

Eksem

Det finns flera olika typer av eksem som kan påverka fötterna och orsaka dem att klia. Den vanligaste typen är atopiskt eksem, vilket gör att fötterna blir torr, inflammerad och röd färg. Discoid eksem kommer att orsaka skador på fötterna som kan sekret, och åderbråck eksem förekommer hos patienter som är känsliga för åderbråck. Dr Foot förklarar att åderbråck eksem kan orsaka fötterna blir inflammerad och full av lesioner. De skador är vanligt förekommande runt anklarna och kan leda till sår i huden. Varje typ av eksem behandlas med nasal steroid salvor.

Förebyggande

Mest fot förhållanden som orsakar klåda kan förebyggas genom att ta några enkla försiktighetsåtgärder. Håll fötterna rena och torra för att förhindra svampinfektioner. Torkning dina fötter bra efter bad, användning fot pulver och ändra dina strumpor när fötterna blir svettiga. Mor Nature. com rekommenderar tvätta dina strumpor i olika typer av tvättmedel ta reda på vilka en kan orsaka kontakteksem och sluta använda. Torr, fjällande fötter som orsakas av eksem kan lindras med mjukgörande lotion med vitamin E och krämer som innehåller karbamid.

Previous:nothing Next:p-piller och deras effekt på fertiliteten

Relaterade artiklar


 • jämföra laserbehandling BPH
 • vad som orsakar ett lågt spermieantal?
 • meningit hos vuxna
 • hem åtgärda löss behandling
 • näsblod hos små barn
 • Graviditet & karpaltunneln
 • svindel orsaker
 • hur man får mer D-vitamin i ditt liv
 • löss diagnos
 • hur man medlidsamt hjälpa åldrande föräldrar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com