varför kvinnor använder fertilitet droger?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-19
Kvinnor använder fertilitet droger för att förbättra sina chanser att uppnå en graviditet. Majoriteten av kvinnorna tar fertilitet droger för att uppmuntra ägglossning, tidpunkten för kvinnans cykel när hon kan bli gravid. I vissa fall kan dock fertilitetspreparat användas för att bromsa ägglossning eller att förlänga den andra halvan av kvinnans cykel

. För att producera ett ägg

Många kvinnor tar fertilitet mediciner för att hjälpa sina kroppar fram friska ägg, eftersom inte alla kvinnor producerar ett ägg varje månad. Detta kallas en anovulatoriska cykel. Clomid och Serophene, två av de ledande fertilitet mediciner verkar genom att stimulera hormonerna i hjärnan. Dessa hormoner uppmuntra utvecklingen och frisättning av en eller flera ägg från äggstockarna. Med ägg närvarande har en kvinna en bättre chans att bli gravid.

Att uppmuntra Ägglossning

fertilitetspreparat också kan vidtas för att främja ägglossningen. Enligt Ägglossning-calculator. com är den genomsnittliga menstruationscykeln för en kvinna 28 dagar, men de flesta kvinnor har cykler som pågår mellan 24 och 35 dagar. Vissa kvinnor, dock bara ägglossning en gång varannan eller var tredje månad. De är inte med anovulatoriska cykler, deras cykler så sent som förra betydligt längre än normalt. Deras cykler kan också vara oregelbunden, 28 dagar lång en månad och 44 nästa, till exempel. Vissa fertilitetsläkemedel kan jämna ut kvinnans cykel eller genom att uppmuntra hennes kropp att fullborda en cykel i en normal tid. Clomid och Serophene är två av de vanligaste fertilitetspreparat för infertilitet frågan också.

Att undertrycka Ägglossning

Om en kvinna är planerad till in vitro-fertilisering eller annan assisterad befruktning metod, kan det vara nödvändigt att undertrycka sina ägglossning. Till exempel, om en kvinna är planerad till ägglossning, men kommer inte att kunna närvara en tid för att få sin mogna ägg som samlats in, hon kan sätta på en medicin för att tillfälligt förhindra ägglossning. Äggen kan samlas några dagar senare. Denna typ av läkemedel kan också användas om par som försöker bli gravida kommer att separeras (på grund av arbete eller andra skäl) under en kvinnas normal tid att ägglossning. Ett exempel på en fertilitet läkemedel som bromsar ägglossning är Lupron.

Att förlänga lutealfas

Fertilitet droger är också vidtas för att bromsa den andra halvan av kvinnans cykel, kallas lutealfas. Enligt Ägglossning-calculator. com, är andra hälften av cykeln när ägget, om befruktade, färdas ner äggledarna och i livmodern. Därifrån inbakningsbarabara det sig in i livmoderslemhinnan, vilket normalt kasta när ingen bördig ägg är närvarande. Detta resulterar i en kvinnas mens. Den lutealfas varar normalt 14 dagar i nästan alla kvinnor. Om en kvinna blir hennes tid före denna punkt, får ägget inte har haft tillräckligt med tid att implantatet och skicka signalen för kroppen att inte kasta fodret. För kvinnor som menstruerar före 14 dagar efter ägglossning, kan fertilitetspreparat bidra till att minska den andra hälften av cykeln. Detta kommer att ge det befruktade ägget tillräckligt med tid att fästa till kvinnans livmoder.

Andra skäl

De flesta kvinnor som kräver fertilitetspreparat starta dem efter ett år (sex månader om de är i 30-årsåldern) att försöka utan framgång att bli gravid. Men om en kvinna har haft svårt att tänka sig i det förflutna, kan hon sättas på recept inom en månad eller två för att försöka föreställa sig en andra gång. En kvinna kan också läggas på fertilitet läkemedel om hon är beredd att donera ett ägg eller att bli en surrogatmamma för någon annan, vilket innebär att en annan kvinnas befruktade ägget kommer att implanteras i hennes livmoder, vilket gav henne att bära den andra kvinnans barn att termen och sedan föda barn.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med yoga för barn?

Relaterade artiklar


 • ryggsmärtor med arbetsmarknaden
 • hur: se upp .... läkare och sjuksköterskor uniformer kan döda dig
 • problem med graviditet med HPV
 • övningar görs hemma
 • snabb behandling av munsår
 • biverkningar av oktyl-metoxicinnamat
 • nikotinersättning & graviditet
 • postpartum höft & lårsmärta
 • rotavirus i spädbarn
 • hur man fixar närminnesförlust
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com