HRT & tidig menopaus

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-06
Hormonbehandling (HRT) är ett av flera alternativ som kvinnor i klimakteriet har att bekämpa symptom på klimakteriet. Kvinnor i tidig menopaus (tidig menopaus) kan också ha nytta av denna form av hormonersättning. Innan HRT eller någon annan form av hormonell behandling, diskutera alla hälsorisker med din läkare

Du behöver:.
Värmedyna, is eller våta komprimera
. massage lotion.
paracetamol eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

tidig menopaus

naturlig menopaus börjar mellan åldrarna 45 och 55 efter en övergångsperiod som kallas klimakteriet. Denna övergångsperiod varar i två till åtta år. När östrogen, det hormon som ansvarar för menstruation, minskar börjar klimakteriet och menstruationscykeln upphör. Tidig menopaus börjar före 40 års ålder. En del kvinnor börjar tidig menopaus på grund av en hysterektomi, där båda äggstockarna tas bort. En annan orsak till för tidig menopaus kan härröra från en familjehistoria av tidig menopaus, antingen med en mamma eller syster med sjukdomen.

Vad är HRT?

HRT är en produkt som ges till kvinnor i klimakteriet för att ersätta eller saldot har minskat hormon nivåer. Den kan innehålla bara östrogen eller både östrogen och progesteron. HRT ges inte att starta om menstruation, utan snarare för att minska symtom som orsakas av hormonell obalans. HRT kan ges som en kräm eller plåster, eller tas oralt.

Användningsområden för HRT i tidig menopaus

Kvinnor som har gått igenom klimakteriet i förtid har inte fått chansen för deras kroppar att anpassa sig till förändringar i hormonnivåerna. Förändringen är vanligen abrupt, vilket orsakar en plötslig minskning av östrogen i stället för en gradvis minskning. Detta orsakar symtomen vid klimakteriet att vara mer uttalad. HRT används i tidig menopaus på samma sätt som det används i naturlig menopaus. För att behandla symtom som vaginal torrhet, nattliga svettningar och värmevallningar

Biverkningar av HRT

HRT biverkningar är inte vanligt. Inom de första veckorna början HRT, kan du uppleva lätt illamående, ömma bröst och kramper i benen. Dessutom HRT ges som en patch kan orsaka lätt hudirritation. Vissa kvinnor kan också ha återkommande huvudvärk eller migrän, och torra ögon. Den senare är tänkt att vara vanligare hos kvinnor som tar HRT, enligt patienten. co. uk.

Effekter av långvarig användning

Med antingen kombinerad HRT eller östrogen-versionen kan minska dina risker för att utveckla benskörhet, vilket är en risk i alla kvinnor i klimakteriet. Denna risk är ännu högre hos kvinnor som har för tidig menopaus.

Previous:nothing Next:Varför är mina bröst ömma efter min tid?

Relaterade artiklar


 • hur att få arbete på 37 veckor
 • hur att få arbetskraft med rött te hallonblad
 • normal syn test
 • hur man äter hälsosammare på restauranger
 • vita hår på barn
 • soja gratis mat för småbarn
 • information om en vasektomi
 • smittsam hudutslag hos barn
 • varicellavaccin biverkningar
 • bilbarnstol ihåg lista
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com