IVF privat behandling vs IVF NHS behandling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-06
In vitro-fertilisering eller IVF är en livlina för många par som har har svårt att bli gravid. För kvinnor med vissa medicinska tillstånd, är IVF det enda alternativet för att bli gravid. Nackdelen med IVF är att det är dyrt, och resultaten kan inte garanteras. För kvinnor i Storbritannien, erbjuder National Health Service (NHS) helt subventionerad IVF-behandlingar, men att välja NSH IVF kan vara riskabelt. Den kvalitet på tjänsterna varierar över landet, och det finns vissa belägg för att det är mindre framgångsrika än privata behandlingar.

Du behöver:.
värmedyna, is eller våta komprimera
massage lotion.
paracetamol eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

för vård

Innan du kan få IVF-behandling på NHS, måste du uppfylla vissa kriterier. Först varken moder-till-vara bör ha några barn, vare sig från denna relation eller en tidigare. Du måste ha försökt att bli gravida utan framgång i ett år innan du besöker din läkare. Om den grundläggande orsaken till din infertilitet inte har identifierats, än att du måste försöka bli gravid i tre år innan de godkänns för IVF. Du måste vara mellan 23 och 39 år, och du kan bli skyldig att gå ner i vikt, sluta röka eller göra andra livsstilsförändringar för att förbättra din allmänna hälsa innan de får behandling. Privata kliniker fastställa egna riktlinjer för vem som gör en bra IVF kandidat, men de tenderar att vara mycket mindre stränga än NHS krav.

Pris

IVF-behandling på NHS är gratis, även om de flesta sökande kommer ha bidragit till NHS genom skatter. Enligt den brittiska människors fertilitet och embryologi Authority (HFEA), priser för privata kliniker varierar från 4. 000 pund till 8. 000 GBP.

regionala skillnader

Var du bor kan ha en betydande inverkan på NHS fertilitetsbehandlingar du får. På vissa ställen, kandidater får tre IVF-behandlingar från NHS, medan på andra ställen, de bara tar emot en. Med en privat klinik kan du ta emot så många behandlingar som du har råd och din läkare anser vara säkra.

Success Rate

En studie från 2007 av BBC fann att NHS IVF framgång är lägre än privata kliniker . Enligt BioNews är denna skillnad troligen delvis på grund av det faktum att privata kliniker kan bygga IVF scheman, enligt den bästa tiden för embryots implantering för varje patient. NHS har mindre flexibilitet och kanske inte kan skörda ägg och embryon implantat vid rätt tidpunkt.

Varningar

Om du väljer att söka privat IVF-behandling, se till att kliniken du går med har en licens från HFEA . Du kan verifiera denna information på HFEA webbplats (se Resurser). Alla NHS IVF-kliniker är HFEA godkända.

Previous:nothing Next:HRT & tidig menopaus

Relaterade artiklar


 • den bästa maten för småbarn med influensa
 • bröst pumpning tekniker
 • hur man kan bli av med vårtor på några dagar
 • saker som förbättrar minnet
 • Införandet av familjeplanering
 • Vad är hypertrofisk halsmandlar?
 • hur man gör en tampong för ett akut
 • alternativa prostata biopsi
 • hur man lever väl och hålla sig friska
 • moderns kost under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com